BOLU (AA) - Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin resmi olmayan sonuçlarının açıklanmasının ardından Sakarya, Bolu, Karabük ve Zonguldak'ta çok sayıda vatandaş, havai fişek gösterisi ve meşalelerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti'nin başarısını kutluyor.

Oyların sayılmaya başlaması ve kesin olmayan sonuçların belirlenmesinin ardından vatandaşlar, AK Parti Sakarya İl Başkanlığı önünde toplandı.

Ellerinde AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan flamaları bulunan vatandaşlar, çalan şarkılar eşliğinde büyük sevinç yaşadı.

Meşaleler yakıp Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar atan vatandaşlar, coşkuyla seçim başarısını kutluyor.

Resmi olmayan sonuçlara göre milletvekili seçilen Recep Uncuoğlu, Kenan Sofuoğlu ve Çiğdem Erdoğan Atabek, seçim başarısını vatandaşlarla kutladı.

- "Türkiye'de artık bir daha tarih yazılıyor"

Parti binası önünde kurulan sahnede vatandaşlara hitap eden AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, 24 Haziran seçimlerinin sonucunu kutlamak amacıyla burada toplandıklarını söyledi.

Sakarya'nın bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasında olduğunu gösterdiğini vurgulayan Kılıç, "Hepinize bir kez daha gönülden teşekkür ediyorum. Hep birlikte inanılmaz şekilde mücadele ettik. AK Parti teşkilatlarında görev almayıp da teşkilat mensubundan daha çok çalışan insanlar da oldu. Onlara da gönülden teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kılıç, insanların ellerini semaya açarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti için dua ettiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"O gönül erlerini buradan saygı ve hürmetle selamlıyorum. Allah'ın izniyle tarihin bu kırılma anında AK Parti teşkilatları, siz, Tayyip Erdoğan'ı, Genel Başkanımızı destekleyen siz kardeşlerim, inanın tarihe geçtiniz. Türkiye'de artık bir daha tarih yazılıyor, Başkomutanımızın nezdinde dünyada ne kadar Müslüman, mazlum varsa hem gözünü hem de gönlünü Türkiye'ye çevirdi. Bugün sadece burada sevinç çığlıkları atılmıyor, bugün aynı kutlamalar Balkanlar'da da oluyor, Orta Doğu'da da oluyor, dünyanın neresinde Müslüman varsa orada aynı kutlamalar oluyor. Seçilen milletvekillerimiz sizlerin sevgisine layık olabilmek için inanın çok mücadele edecekler."

- Bolu

Oyların sayılmaya başlaması ve kesin olmayan sonuçların belirlenmesinin ardından çok sayıda vatandaş, AK Parti Bolu İl Başkanlığı önünde toplandı.

Daha sonra vatandaşlar araçlarına binerek kent merkezinde tur attı.

İl Başkanlığı tarafından Demokrasi Meydanı'nda etkinlik düzenlendi. Vatandaşların alana meşalelerle geldiği etkinlikte, havai fişek gösterileri yapıldı.

Binlerce kişinin toplandığı alanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim başarısı kutlandı.

- Karabük

Karabük'te oyların sayılmaya başlaması ve kesin olmayan sonuçların belirlenmesinin ardından vatandaşlar, AK Parti Karabük İl Başkanlığı önünde toplandı.

Ellerinde AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan flamaları bulunan vatandaşlar, çalan şarkılar eşliğinde büyük sevinç yaşadı.

Meşaleler yakıp Cumhurbaşkanı Erdoğan ve partilerinden Karabük milletvekili seçilen adaylar lehine sloganlar atan vatandaşlar, coşkuyla seçim başarısını kutluyor.

Resmi olmayan sonuçlara göre milletvekili seçilen Cumhur Ünal ile Niyazi Güneş, seçim başarısını vatandaşlarla kutladı.

Parti binasının camından vatandaşlara seslenen AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, katkı ve desteklerden dolayı herkese teşekkür etti.

- Zonguldak

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin resmi olmayan sonuçlarının açıklanmasının ardından Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde vatandaşlar kutlama yapmaya başladı.

İlçe merkezinde bulunan AK Parti Seçim Bürosu önünde toplanan çok sayıda vatandaş, ellerinde AK Parti flamaları ve Türk bayraklarıyla seçim coşkusunu yaşadı.

Meşalelerin yakıldığı kutlamada vatandaşlar, davul zurna eşliğinde oynadı.