Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kayyum atanan belediyelerin iş makinelerini, kamyonlarını terör örgütü lehine sefer ettiğini ve patlayıcı maddeler döşediklerini ifade ederek, "Bu duruma hükümetimiz kayıtsız kalamazdı ve sonucunda da kayyum atandı” dedi.
Bakan Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı tatilini geçirmek için geldiği memleketi Afyonkarahisar’da, Dinar İlçe Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen resmi bayramlaşma törenine katıldı. Tören öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, gündemdeki sıcaklığını koruyan konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Eroğlu, gazetecilerin soruları üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından Doğu ve Güneydoğu’daki 28 belediyeye kayyum atanması ile ilgili açıklamada bulunarak, hükümetin bazı yaşanan gelişmelere kayıtsız kalamayacağı için kayyum atanması yaptığı ifade etti.
Bakan Eroğlu, “Çukur siyaseti döneminde de bu belediyeler iş makinelerini, kamyonlarını terör örgütü lehine sefer ederek, o araçlarla patlayıcı maddeler döşediklerine maalesef şahit olduk. Bu duruma hükümetimiz kayıtsız kalamazdı. Sonucunda da kayyum atandı. Oralarda da Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar görev yapacaklar. Bakanlığımız, o bölgelerdeki içme suyu problemini hallediyor. Aşağı yukarı Doğu ve Güneydoğu’daki bütün şehirlerin kökünden hallettik. Mesela Şırnak’ta su yoktu. Bütün kaynaklardan 50 kilometre mesafede su getirdik. İdil ve Silopi’ye de su getiriyoruz. Cizre’nin gelecekteki su ihtiyacını gidermek için projeleri şimdiden hazır. Yıllarca Mardin’de su yoktu. Yine Mardin’de tüm hazırlıklar yapıldı. Orada özellikle su olmadığından salgın hastalıklar olurdu Mardin Kızıltepe’de Oraya da suyu biz getirdik. Siirt’ten başlayan bütün şehirlere kadar Kilis’in ve Gaziantep’in su ihtiyaçlarını karşıladık” diye konuştu.

“PKK EN ÇOK KÜRTLERİN DÜŞMANI"
PKK terör örgütünün bölgede yaşayan vatandaşlara zulüm ettiğini ve PKK’nın en çok da Kürtlerin düşmanı olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, açıklamasına şöyle devam etti:
“Bakanlığımız belediyelere en çok destek veren içme suyu, sulama, ağaçlandırma, baraj inşaatı gibi konularda dere ıslahları bilhassa destek veren bakanlık. Desteğimiz devam ediyor. Şu anda Bakanlığımızın iş makineleri Cizre’de Dicle nehrinin ıslahını yapıyor. Yine birçok yerde dere ıslahları devam ediyor. Yine ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. Bölgenin kalkınması için her şeyi yapacağız. Ayrıca terörde mutlaka temizlenecek. Zaten oradaki vatandaşlarda huzur istiyor. Devlet otoritesini kullansın istiyor burada. Artık PKK terör örgütünü lanetliyor, zaten PKK terör örgütü en çok Kürtlerin düşmanı. Dolayısı ile kalkıp da onların Kürtlerin hamisi gibi gözükmesi yanlış en çok onlara zulüm ediyor, onları öldürüyor dolayısı ile bizde o bölgedeki vatandaşlarımızın PKK terör örgütü zulmünden kurtarmak onların canını, malınız ve ırzlarını korumak için bütün emniyet güçlerimiz ile oradayız. Yani o vatandaşlarımızın inşallah PKK terör örgütü zulmünden kurtaracağız. Terör örgütü de kesinlikle bitecek. Şu anda zaten emniyet güçlerimiz, askerlerimiz, özel harekat, özel kuvvetler orada sürekli operasyon yapıyor şehirlerdekiler temizlendi. Kırsal alanda şu anda büyük operasyonlar devam ediyor. İnşallah kısa zamandı terörü etkisiz hale getireceğiz.”
Bakan Eroğlu, açıklamalarının ardından beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte bayramlaşma töreninin gerçekleştiği yere geçti.
(İHA)