Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, sabah saatlerinde tarifeli uçakla İstanbul’dan Trabzon’a geldi. Havalimanında CHP, MHP, DSP, DP ve BTP il başkanı, yöneticiler ve partililer tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, ardından konvoy eşliğinde şehir turu attı. İhsanoğlu ve beraberindekiler şehir turu sonrasında dinlenmek üzere Trabzon şehir merkezindeki bir otele geçti. Otelde gazetecilerle sohbet eden İhsanoğlu, “Ülkemizin bu önemli köşesinden başlamak istedik. Trabzon coğrafi, kültürel, siyasi ve tarihi açıdan çok önemli bir il” dedi.

“ADAYLIĞINA SICAK BAKMIYORDUM”
Trabzon gezisinde Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun yanında bulunan eşi Füsun İhsanoğlu ise, “Bu Trabzon’a ikinci gelişim. Daha önce yazın bir gezi için gelmiştik” derken “Eşinizin adaylık sürecine nasıl bakıyorsunuz?” şeklindeki soruya ise, “Biliyorsunuz çok uzun ve yorucu bir görevden yeni dönmüştük Türkiye’ye. Sıla ve aile hasreti vardı. Onun için ilk başlarda pek sıcak değildim ama hayırlısı diyorum. İnşallah Allah muvaffak eyleyecek” şeklinde konuştu.
İhsanoğlu, saat 15.00’da Zorlu Grand Otel’de düzenlenecek olan toplantıda bir konuşma yapacak ve akşam katılacağı iftar programı sonrasında İstanbul’a dönecek.
(İHA)