GİRESUN (AA) - Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, terör örgütünün çöküşe doğru gittiğini. kolu kanadının kırıldığını belirtti.

Canikli, AK Parti Giresun İl Başkanlığı'nca Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü ve önemli mesafeler alındığını söyledi.

Kısa süre içerisinde Türk halkının terör belasından kurtulacağını kaydeden Canikli, "Allah'ın izniyle bu beladan kısa süre içerisinde bu millet kurtulacak. Yaklaşık 2 ay önce boyut değişen bu mücadelede Allah'ın izniyle sonuç alacağız. Onun öncü işaretleri kesinlikle ortaya çıkmıştır. Terör örgütü çöküşe doğru gidiyor. Kolu kanadı kırıldı. Kırılmaya da devam edecek. En ufak bir taviz yok. Tek bir terörist Türkiye'yi terk edene ya da imha edilene kadar bu mücadele devam edecek" diye konuştu.

Terörle mücadelede en büyük desteği Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde yaşayan vatandaşlardan aldıklarına işaret eden Canikli, şöyle konuştu:

"Terör örgütüyle mücadelede bize psikolojik üstünlük sağlayan hususlardan bir tanesi, o bölgede yaşayan kardeşlerimizin PKK terör örgütüne destek vermemesi, onun kışkırtıcı ve o toprakları bu ülkeden koparılmasını sağlayacak teşebbüslere destek vermemesidir. Bunu iftiharla izliyoruz. Her türlü yöntemi kullanmasına rağmen o bölgedeki vatandaşlarımız terör örgütünün bu alçak hedefine itibar etmiyor, hatta direniyor. Bu noktaya gelinmesi elbette kolay olmadı. Eğer bugün o bölgede yaşayan vatandaşlarımız terör örgütüne onların beklediği desteği vermiyorsa, burada hükümetlerimizin ve devletimizin samimi yaklaşımını görmelerinden kaynaklanıyor. Bölge halkı kimin gerçekten kendisi için çalıştığını, samimi olduğunu, kimin maşa olduğunu, kimin o ülke vatandaşının gerçek anlamda mutluluğunu istediğini gördü." 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik söylemlere tepki gösteren Canikli, şöyle devam etti:

"Karayılan çıkıyor Kandil'den Cumhurbaşkanımıza saldırıyor. HDP ve CHP de aynı şeyi söylüyor. Paralel yapının zaten hedefinin Cumhurbaşkanımız olduğunu bilmeyen yok. Kendileri de söylüyorlar. MHP de aynı. Ne işiniz var sizin Cumhurbaşkanımızla, ne uğraşıyorsunuz? Siyaset yapıyorsanız muhatabınız Başbakan. Karayılan hangi gerekçeyle saldırıyorsa diğerleri de aynı şekilde saldırıyor. İnanılır gibi değil. Biz bir siyasi partiyiz. Aynı zamanda siyasi hareketiz. Geçmişten geleceğe yürüyen bir siyasi hareketin bugünkü temsilcileriyiz. O hareketin de lideri bellidir. Güçlü Türkiye'nin imar edilmesinin engellenmesi için tek bir hedefe kitlenmiş durumdalar. Önlerinde tek engel olarak gördükleri Cumhurbaşkanımıza saldırıyorlar. Ama amaçlarına ulaşamayacaklar."