15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirenin Fethullahçı terör örgütü olduğunun ayna gibi orta olduğunu söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, “Ey Feto’nun hainleri siz bizi ne sandınız? Korkak, siner, kaçar mı sandınız? Bizim Allah’a can borcumuz var, onu ödemeye de hazırız” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişiminin ardından düzenlenen ilk AK Parti Grup toplantısında, “15 Temmuz bir şeyi ortaya koymuştur: Tankın gücü, halkın gücünü yenememiştir. Bu millet gücünü halktan almaktadır” diye konuştu.

“NEDEN ÖNLEM ALMADINIZ DİYORLAR”
Yıldırım, “Neden önlem almadınız” eleştirilerine ise, “Yıllardır verdiğimiz mücadelede neden bizi yalnız bıraktınız? Bugünkü desteğiniz o gün de olsaydı belki de bunları yaşamayacaktık? 17-25 Aralık bir darbe girişimi dediğimizde burun kıvrılıyordu. Bu kadroları temizlemek istediğimizde önümüze engeller çıkarılıyordu. FETÖ’nün elemanları gizli eller tarafından korunuyordu. Bugün istisnasız tüm dünya bunların silahlı ve tehlikeli bir örgüt olduğunu bir kez daha gördü” diye cevap verdi.

“İKİZ KULELER İNDİRİLDİĞİNDE TERÖRİSTLERİ İSTERKEN KANIT MI SORDUNUZ?”
Başbakan, Fetullah Gülen’in iadesi için hazırlanan dosyaları ABD’ye gönderdiklerini de duyurarak, “Bize diyorlar ki ‘kanıt sunun’. Görünen köy kılavuz ister mi? Ama biz yine istemedikleri kadar kanıtı onların önüne sereceğiz. Ancak Amerikalı dostlarıma şunu buradan sormak istiyorum: 11 Eylül’de İkiz Kuleler indirildiğinde teröristleri isterken kanıt mı sordunuz? Guantanamo’da şüphelileri toplarken elinizde kanıt mı vardı? Bin Ladin için kanıt aramazken Feto için, üstelik olay çok açıkken kanıtlar zaten ortadayken neden ısrarla kanıt istiyorsunuz? Bu caniyi, bu haini, bu terörist başını artık daha fazla korumayın. Bunun size de faydası yok” diye konuştu.

“EY FETO’NUN HAİNLERİ SİZ BİZİ NE SANDINIZ?”
Yıldırım, 15 Temmuzdaki hain kalkışmaya yeltenenleri de hedef alarak, “Kendilerine çok güvendiler. Birkaç saat içinde ülkeyi ele geçirecekler, bu aziz milleti sindireceklerini zannettiler. Hesap hatası yaptılar. Bir dünya liderinin, demokrasi kahramanının, Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğunu hesap edemediler. O gelecek olanlardan korkmadı, uçağa binmekten korkmadı, jetlerden korkmadı, havalimanı üzerinden uçan uçaklardan korkmadı, ‘kefenimi giydim, geliyorum’ dedi. Halkıyla kucaklaştı. Karşılarında zoru görünce ceketini alıp gidecek, sinecek, saklanacak bir Başbakan da yoktu. Ey Feto’nun hainleri siz bizi ne sandınız? Korkak, siner, kaçar mı sandınız? Bizim Allah’a can borcumuz var, onu ödemeye de hazırız. Tanklarınızdan, toplarınızdan, uçaklarınızdan mı korkutacaksınız? Can borcunu teslim edinceye kadar da asla korkmayacağız” ifadelerini kullandı.

İDAM KONUSU
Başbakan, darbecilere mevcut olan en ağır cezaların verileceğini, mevcut cezalar yetmiyorsa gereken düzenlemelerin yapılacağını da ekledi.
(İHA)