Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “FETÖ yapılanması çözüldükten sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki mücadelenin bir başka seyre gireceğini ve bir başka seyirde mücadelenin daha iyi sonuçlarının alınacağına inanıyorum” dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “CEO Club Toplantıları Perakende Günleri 2016” programına katıldı. Beşiktaş’ta bir otelde düzenlenen programa Türkiye’de önde gelen birçok firmanın CEO ve yöneticileri katıldı.
Programda konuşan Bakan Tüfenkci, 15 Temmuz darbe kalkışmasına değinerek, "Öyle milyonlar sokaklarda ama hiçbir yerde bir tane çapulcu hareketi veya yağmalama hareketi görmedik. O gün caddelerde hiçbir güvenlik önlemi yoktu. Hiçbir mağaza yağmalanmadı. Hiçbir mağazanın camı bile kırılmadı. Bu millet asil bir direniş göstererek sadece ve sadece darbeye karşı olduğunu milletin iradesinin geçerli olması gerektiğini gösterdi. O gün demokrasi ve hukukuna sahip çıktı” diye konuştu.
Avrupa Birliği ile ABD’nin yaşanan darbe girişimine karşı tavrını eleştiren Bakan Tüfenkci, “Bizi üzen taraf Avrupalı veya ABD’li dostlarımızın bu milletin gerçekten ileride dünyada en başta gösterilebilecek bir direnişi görememeleri, başka korkularını ön planda tutarak bu halkı görememelerinden dolayı üzülüyoruz” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin ithalatını düşürecek adımlar atmak için çalışmalar yaptıklarını aktaran Bakan Tüfenkci, “Bizim yurt dışında ihracatımızın ve yurt dışındaki firmalarımızın büyümesi Türkiye’nin büyümesi demektir. Bunu bu şekliyle düşünüyoruz ve yeni ihracat teşviklerimizde de ve yatırım teşviklerimizde de birebir Türkiye için hangi sektör önem arz ediyorsa hangi sektörde bizim ithalatımızı ve cari açığımızı azaltacak yatırımlar varsa bunların tamamını teşvik kapsamına alıyoruz. Bizim bir de şuna yönelmemiz lazım; hazır markaları da alabilmeliyiz. Alırken sadece markayı isim hakkını değil markanın tüm birikimini yurt içine taşımalıyız ” açıklamasında bulundu.
Bakan Tüfenkci yabancı yatırımcıları Türkiye’ye çekmek için önemli adımların atıldığını ancak bunun için terörün de sona ermesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu terör belasını da toplum olarak el birliğiyle çözeceğiz. Doğu’daki Güneydoğu’daki bir takım terör olaylarının bombalamaların son çırpınışlar olduğunu görün. Ben gerçekten ona inanıyorum. Özellikle FETÖ yapılanması çözüldükten sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki mücadelenin bir başka seyre gireceğini ve bir başka seyirde mücadelenin daha iyi sonuçlarının alınacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
(İHA)