MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, FETÖ ile mücadele ederken suçlu ve suçsuz ayrımı konusunda hassas davranılması gerektiğini vurguladı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Gaziantep’te düzenlenen Siyaset, Strateji ve Liderlik Okulu İstihbarat ve İstihbarat Örgütleri sertifika programına katıldı. Basın mensuplarına açıklama yapan Özdağ, FETÖ ile yapılan mücadelede suçlu ve suçsuz ayrımına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

"GEÇ KALMIŞ BİR MÜCADELE"
Ümit Özdağ, devlet içerisinde FETÖ’cü yapı ile mücadelenin devam ettiğine dikkat çekerek, "Bu mücadele çok geç kalmış bir mücadeledir. İktidar bir terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetlerinde , Dışişleri Bakanlığında, Emniyet Genel Müdürlüğünde, İşçileri Bakanlığında ve üniversitelerde örgütlenmesine müsaade etmiştir. Hatta uzun yıllar boyunca teşvik etmiştir. Hükümet hatasını 15 Temmuz’da Türk milletine de ağır bir bedel ödetecek şekilde gördü. O günden beri yapılan etkili tasfiye hareketleri vardır. Bunlar devam etmelidir ama suçluyla suçsuz muhakkak birbirinden ayırt edilmelidir. Bu konuda daha itinalı davranılmalıdır. Ortaya suçsuz olduğu için çıkan mağdurlar var. Bu mağdurların bir an evvel göreve dönmeleri için çalışılmalıdır" dedi.

ATÜTÜRKÇÜ VE ÜLKÜCÜLERE FETÖ TASFİYESİ İDDİASI
Özdağ, terör örgütünün mağduriyetleri bahane edilerek bir taban oluşturulması çalışmalarının da önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, "Gaziantep Üniversitesinde sözde FETÖ ile mücadele adında bazı Atatürkçü, ülkücü, Türk milliyetçisi bilim adamlarına karşı rektör tarafından bir tasfiye operasyonu başlatılmış durumdadır. Gaziantep Üniversitesinde yapılmaya çalışılan bu hukuk dışı, kanun dışı FETÖ kokan bu tasfiye operasyonun karşısında duracağım. Bu konuyu meclise ve YÖK’e taşıyacağım. Türk milliyetçileri, Atatürkçüler, tasfiye edilirken kripto FETÖ’cülerin korunup kollandığı hususunu da Türkiye’nin gündeminden düşürmeyeceğim. Kimin ne olduğunu Türkiye çok iyi biliyor. Bir zaman FETÖ’cü olanların itirafçı olduktan sonra sağda solda yine FETÖ’cüleri koruyarak ülkücülere yönelik nasıl bir tasfiye operasyonuna girdiklerini biliyoruz. Bu açık kalacak bir hesap değil bu hesabı kapatacağız" diye konuştu.
(İHA)