Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moldova’yı FETÖ konusunda uyararak, "Bu terör örgütü devletin kademelerine sızmak suretiyle burada da aynı adımları atabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moldova’da mevkidaşı Igor Dodon’la ortak basın toplantısı düzenledi. Konuşmasında FETÖ uyarısında bulunan Erdoğan, "FETÖ ile ortak mücadelemizde Türk halkının Moldovalı dostlarından beklentisi, gereken desteği tereddütsüz bir şekilde gösterebilmesidir" ifadelerini kullandı. FETÖ’nün Türkiye’de asker ve emniyete sızan, devlet kademelerine yerleşen bir örgüt olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı, "Bu terör örgütü, aynı çalışmalarını şu anda Moldova’da da yapmak, devletin kademelerine sızmak suretiyle burada da aynı adımları atabilir" diye konuştu.

Baş başa ve heyetler arası görüşmelerde ikili ilişkileri ele aldıklarını kaydeden Erdoğan, “Ekonomik ilişkilerimizin siyasi ilişkilerimize yakışır bir düzeye çıkarılmasında mutabık kaldık” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gagavus Türklerini ilgilendiren yasal değişiklerin bir an önce hayata geçirilmesini isterken; Dodon da bu konuda gerekli adımların atılacağı sözünü verdi.

(İHA)