Terörle mücadeleye destek amaçlı idarelere gönderilen dilekçeler hakkındaki Başbakanlık genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı.
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Başbakan Binali Yıldırım’ın imzasıyla yayımlanan genelgede, “Demokratik katılımı sağlayan haklardan dilekçe hakkı, başta Anayasamız ve 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun olmak üzere ilgili mevzuatta düzenlenmiştir. Mezkur kanunun 4’üncü maddesi uyarınca yetkili makamlara verilen dilekçelerde; dilekçe sahibinin adı, soyadı ve imzasıyla ile birlikte iş ve ikametgah adresinin bulunması gerekmektedir. Terör örgütleri veya Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli bütünlüğüne karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ve gruplarla mücadele, idarelere dilekçe vermekle sürdürülmektedir” ifadeleri yer aldı. Sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş veya ikametgah adresini bulundurmayan dilekçelerin dikkate alınmayacağının belirtildiği genelgede şunlar kaydedildi:
“Ancak bu kapsamda söz konusu örgüt, yapı oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu iddia edilen kişilere ilişkin olarak idarelere verilen dilekçelerden; sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş veya ikametgah adresini ihtiva etmeyenler incelenmeyecektir.”
(İHA)