AK Parti’den altı kişilik heyet, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren Fetullahçı terör örgütünü anlatmak ve elebaşı Fetullah Gülen’in iadesiyle ilgili girişimlerde bulunmak üzere ABD’ye gitti.
AK Parti heyetinin ABD’ye hareketinden önce heyete başkanlık yapan AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, bugün Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Mehdi Eker, 15 temmuz hain darbe girişimi sonrası hain terör örgütünün dünyanın değişik noktalarında Türkiye aleyhine bir takım algı operasyonu yaptığını söyleyerek, "Bunun tesiriyle darbe teşebbüsü ile ilgili bazı platformlarda bir takım Türkiye aleyhine olumsuz algılar sebebiyet vermeye çalışılıyor. Gerek hükümetimiz, gerek TBMM bu algı operasyonlarına karşı Türkiye’nin hem karşı karşıya kaldığı hain darbe girişimini, sinsi planı, demokrasiye karşı, milletimize karşı zararlarını anlatmak hem de Türkiye’nin demokrasi mücadelesini daha fazla anlatmak için bir dizi heyetle etkinlikler yapıyoruz. Ben ve beş milletvekili arkadaşımızla ABD’ye gidiyoruz. Bu akşamdan itibaren orada bir dizi görüşme gerçekleştireceğiz. Gerek cumhuriyetçi gerekse demokrat kongre temsicileriyle , temsilciler meclisi üyeleriyle görüşeceğiz. Sivil toplum kuruşları ve düşünce kuruluşlarıyla da görüşeceğiz" dedi. Mehdi Eker altı kişilik bir heyetle gittiklerini söyleyerek, "Hain FETÖ Terör örgütünün elebaşısının iadesi ile ilgili gerekse Türkiye aleyhine yapılmakta olan lobi faaliyetine olumsuz etkilerini bertaraf etmek için orada görüşmeleri tekrarlayacağız" diye konuştu. Adeta seferberlik başlattıklarını söyleyen Mehdi Eker, "Türkiye"nin karşı karşıya kaldığı hain darbe girişiminin etkilerini bertaraf etmek için bir seferberlik başlatmış durumdayız. FETÖ terör örgütünün olduğu gerek Asya’da gerek Afrika’da gerek Amerika’da olduğu çok sayıda ülke var. Onları da tehlike konusunda uyarmak ,bunların zararlarını, insanlığa potansiyel zararlarını deşifre etmek önemli. İade ile ilgili de orada görüştüğümüz kişilere bu konunun ne kadar önemli olduğunu anlatacağız. İade kararının siyasi bir karar olduğunu, bir de milletimizin bu konudaki beklentisini, kararlılığımızı bu manada taleplerimiz ileteceğiz. Bizim ziyaretin temel sebebi bunlar" dedi.

"ABD İÇİN 11 EYLÜL NEYSE..."
Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi ile ilgili olarak da konuşan AK Partili Mehdi Eker, "Türkiye ABD dost müttefik ülke olduklarını, iade konusunun da bu ilişkilere yakışır bir şekilde bunun sonuçlanacağını umuyoruz. Türkiye bu konuda yardımcı olacaklarını deklare ediyorlar. Prosedürün tamamlanmasıyla milletin bu konudaki beklentisini inatla, inançla ve kararlılıkla deklare etmeye devam ediyoruz. Ulusal güvenlik tehdit eden en önemli terör saldırısı bu. ABD için 11 Eylül neyse hangi duygular oluşturduysa 15 temmuz bizim için bundan daha az önemli değil . Doğrudan Cumhurbaşkanımıza, TBMM’ye masum insanlarımızın hayatına kastedilmiş hain kanlı bir terör saldırısı. İade sürecinin olumlu şekilde biteceğini umuyoruz" dedi. FETÖ Terör örgütün lobi faaliyetlerine de değinen AK Partili Mehdi Eker, "FETÖ Terör örgütünün lobi şirketine ödediği sekiz milyar dolar. Bize bu yönde gelen gayri resmi bilgiler var. Bir devletin tanıtımında kullanacağı tanıtım parasından fazla. Bu terör örgütü Zika virisünden daha tehlikeli" dedi.
(İHA)