Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, FETÖ’yle mücadelede her kurumdaki çalışmaların başında bizzat Bakanların görev aldığını anlattı.
Yüksek Hızlı Tren’le (YHT) Ankara’dan Eskişehir’e gelen Bakan Kılıç, ilk olarak Vali Azmi Çelik’i makamında ziyaretti. Daha sonra gerçekleştirdiği AK Parti İl Teşkilatı ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Kılıç, FETÖ’ye mücadele konusunda bir soruyu yanıtlayarak, “FETÖ’nün neler yapabileceğinin en büyük göstergesi 15 Temmuz gecesi yaşandı. Dolayısıyla adil olacağız ama acımayacağız. Acırsak çünkü nelerin yapılabileceğini gördük. Bu noktada çalışmalar devam ediyor. Yeni alınan bilgiler doğrultusunda. Tabi bunların hepsinin istihbarat, emniyet ve adli makamlar açısından yapılan çalışmaları var. Her Bakanlıkta, her kurumda olduğu gibi kendi kurumumuzun içindeki yaptığımız çalışmalar var. Bununla alakalı herkesin duruşu belli. Hükümetimizin bu noktadaki hem çalışma azminde, hem de kararlılığında her şeyi sayın Başbakanımız açıkladı. Kurumlardaki çalışmalarda bizzat Bakanlar görev alıyor. Belli bir olgunluğa eriştikten sonra bunların hepsiyle alakalı olan çalışmaların incelenmesiyle ilgili kurumlarımız bize sunuyor. Bu noktada devam ediyoruz” diye konuştu.

“EN BÜYÜK MAĞDURİYETİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN VATANDAŞLARI GÖRDÜ”
Çalışmalara kararlılıkla devam edeceklerini aktaran Bakan Kılıç, “Tabii ki itirazlar olabiliyor. Bununla alakalı gerekli çalışmalar yapılıyor. Ama şunu unutmayalım. En büyük mağduriyeti Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları gördü. 15 Temmuz gecesi Türkiye mağdur oldu. Çünkü bu ülkesine, milletine ihanet eden ve ihanet etmek noktasında hiçbir şekilde geri durmayan, milletimizin en büyük temsil tecelligahı olan TBMM’ye bomba atabilecek kadar, vatandaşına silah çekip ateş edecek kadar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni ateş altına alacak kadar alçaklaşan, hainleşen ve ülkesine, milletine, bayrağına ihanet edenlere karşı kimsenin müsamaha göstermesi gibi bir şey söz konusu olamaz. Dolayısıyla biz çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Bununla alakalı itirazı olanların başvuracağı yerler bellidir. Ama itiraz olabilir diye çalışmalarımıza ara verecek değiliz” şeklinde konuştu.