Başbakan Binali Yıldırım, terör eylemleri devam ederse Türk askerinin Fırat’ın doğusuna da geçebileceğini söyledi.
Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, Türkiye ile Suriye’nin 911 kilometre sınırı olduğunu, bu hududun karşısını güvenli hale getirmenin boyunlarının borcu olduğunu ifade ederek, "Fırat’ın batısı diyoruz ama, eğer terör eylemleri Fırat’ın doğusunda da devam ederse orası için de gereğini yaparız" dedi.

CHP’YE FETÖ ELEŞTİRİSİ
Yıldırım, mağdur edebiyatıyla 15 Temmuz darbe girişiminin gölgelenmek istediğini kaydetti, ana muhalefet partisi CHP’yi sert sözlerle eleştirdi. Başbakan, “Ülkemizin 15 Temmuz’da atlattığı badireyi es geçmeye başladılar. Sabah akşam, mağduriyet üzerinden kafa karıştırmaya devam ediyorlar. 15 Temmuz’un asıl mağduru şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz; istiklali, istikbali, bayrağı tehdit edilen 79 milyon vatan evladıdır. Eğer siz bunları bir kenara bırakıp yüzde 1’i bile bulmayan tasfiye edilenleri dilinize dolarsanız bunun iyi niyetle alakası olmaz. Bu bilerek veya bilmeyerek FETÖ’ye destektir. CHP 17 Aralık 2015’ten sonra FETÖ’ye destek vererek büyük bir yanlış yapmıştır” diye konuştu.

AK PARTİ’LİLERİ HEDEF ALAN TERÖR SALDIRILARI
Yıldırım, AK Parti Teşkilatı mensuplarını hedef alan terör saldırılarıyla ilgili de net konuştu. AK Parti mensuplarının her zaman vatan için ölmeye hazır olduğunu kaydeden Başbakan, “Hainler şunu iyi bilmeli, AK Parti sizin yaptıklarınıza pabuç bırakacak bir parti değildir. AK Parti tüm terör örgütlerini temizlemek için olayların üzerine gidecek. Sizin ettikleriniz bize sökmez. Sizin tehditleriniz bu millete sökmez. Bu millet 1000 yıllık tarihinde esaret görmedi, size mi pabuç bırakacak” dedi.

CLINTON’I ELEŞTİRDİ
Başbakan’ın hedefinde, ABD Başkan adaylarından Hillary Clinton da vardı. Yıldırım, “Sayın Clinton, bölgedeki Kürtleri terör örgütlerini silah dağıtarak destekleyeceğini söyledi. Bu ne anlama geliyor. ABD bizim müttefiğimiz değil mi; NATO’da, bölgede müttefiğimiz değil mi? Silahla desteklemek ne demek oluyor. Zaten uzun süreden beri PKK’nın uzantısı YPG ve PYD’ye silah vererek sözde DAEŞ’le mücadele ediyor. Bir terör örgütüyle başka terör örgüyle mücadele etmek ne kadar ahlaki, ne kadar etik, ne kadar doğrudur. Bizim endişelerimizin ne kadar haklı olduğu bir kez daha ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.
(İHA)