Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4-9 Ekim tarihlerinde Fransa, Belçika ve Japonya’ya ziyaret gerçekleştirecek.
Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak, 4 Ekim 2015 tarihinde Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenecek "Teröre Karşı Milli Birlik" etkinliğine katılacak ve Fransa’da yaşayan vatandaşlarla biraraya gelecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra 5-6 Ekim 2015 tarihlerinde, Belçika Kralı Philippe’in davetine icabetle, Belçika’ya bir devlet ziyareti gerçekleştirecek. Ziyaretin Belçika ile ilişkiler açısından bir ilki teşkil edeceğine dikkat çekilen açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kral Philippe ve Belçika Başbakanı Charles Michel ile resmi temaslarda bulunacağı ayrıca Brüksel’de Avrupa Birliği’nin üst düzey yetkilileriyle biraraya geleceği bildirildi.
Erdoğan ayrıca 6 Ekim 2015 tarihinde, Kral Philippe’le birlikte, Türkiye’nin onur konuğu olduğu Europalia Kültür ve Sanat Festivali’nin resmi açılışını gerçekleştirecek. Avrupa ziyaretinin ardından Japonya’ya da bir ziyaret gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaret kapsamında İmparator Akihito ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile görüşecek ve temaslarda bulunacak.
(İHA)