Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep’teki terör saldırının faili ve arkasındaki örgütün henüz belirlenemediğini söyledi.
Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Başbakan Yıldırım, "Saldırıyı kimin yaptığı konusunda erken kanaatler doğru değildir. Faili ilişkin bir ipucu henüz bulunamadı; çocuk mudur, büyük müdür. Güvenlik kuvvetleri buna yoğunlaşıyor. Elde edilenlerle olayın arkasında neler var ortaya çıkarılacak" dedi.

LİDERLER ZİRVESİ
Yıldırım, bugün CHP ve MHP liderleriyle yaptığı görüşmeye ilişkin de bilgi verdi. Başbakan, "Bugün CHP ve MHP liderleriyle yaptığımız görüşmede sayın genel başkanlara ülkemizin başını ağrıtan birkaç temel konuda bilgi verme fırsatı bulduk. Özellikle uzun süreden beri devam etmekte olan PKK terörüyle yaptığımız mücadelede geldiğimiz noktayı ve bundan sonraki hareket tarzımızı anlatma fırsatı bulduk. Suriye konusunda fikir alışverişinde bulunma fırsatımız oldu" diye konuştu.

MÜJDELER YAKINDA
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için hazırlanan yatırım teşvik ve destek projelerini tamamladıklarını açıklayan Yıldırım, bu konudaki müjdeleri gelecek günlerde anlatacaklarını ifade etti.

MISIR’LA İLİŞKİLER
Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye-Mısır ilişkileriyle ilgili soruyu ise, "Mısır’dan yapılan sağduyulu açıklamalar güzel ama devamı gelmeli. Mısır’la ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu ölçü bellidir" dedi. Mısır’da halkın iradesi gözardı edilmemesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, Biz Mısır’la ilişkilerimizi geliştirmekten yanayız. Halklarımız kardeştir. Buna iki ülkenin de ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.
(İHA)