Başbakan Ahmet Davutoğlu, Samsun Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitinginin ardından Samsun Valisi İbrahim Şahin’i ziyaret etti.
Valilik ziyaretinden önce Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’ni (SKM) ziyaret etti. SKM ziyaretinin ardından Valiliğe gelen Başbakan Davutoğlu’nu Vali İbrahim Şahin kapıda karşıladı. Küçük çocukların Başbakan Davutoğlu’na çiçek vermesinin ardından Valilik Şeref Defterini imzaladı.
Kısa bir süre valilik makamında oturan Başbakan Davutoğlu, Başbakanlık otobüsüne bineceği esnada polis barikatlarını aşarak Valilik binası önüne gelen 19 yaşındaki Emre Arslan’ın fotoğraf çekinme isteğini geri çevirmedi.
Emre Arslan korumaların arasından Başbakan’a “Başbakanım bir fotoğraf çektirebilir miyiz?” diye seslenince Başbakan Davutoğlu da gence “Gel, niye heyecanlanıyorsun” diye karşılık verdi.
Başbakan Davutoğlu, Arslan’a “Sen okuyor musun?” diye sorunca genç de kuaför yanında çalıştığını söyledi. Başbakan Davutoğlu, gence seçim beyannamesindeki gençlere iş kurmaları için 50 bin TL ve 100 bin TL faizsiz kredi vereceği vaatten bahsetti. Davutoğlu, “Sen şimdi kendi kuaför dükkanını aç. Babana, ‘Ben Başbakanı gördüm, bana 50 bin TL veriyor, bir de 100 bin TL kredi veriyor. 150 bin TL’ye ben kendi kuaför dükkanımı açayım, sen de bana kız bul’ diyeceksin, oldu mu? Bunları annene de söyle” dedi.
Çok heyecanlı olduğu gözlenen Arslan, daha sonra Başbakan ile fotoğraf çektirdi.
Başbakan Davutoğlu için Çarşamba’dan geldiğini söyleyen Arslan, “Ben Çarşamba’dan geliyorum. Başbakanımızı burada takip ettim. Valiliğe geldi. Çok değerli bir insan. Onu çok seviyorum. Ben Çarşamba gençlik kollarının üyesiyim. Bana iş kurmam için 50 bin TL hibe vereceğini söyledi. Şubat ayında askere gideceğim. Onca engelleri aştım ve buraya kadar geldim ve Başbakanım ile görüştüm. Benim için ikinci bir anı olarak çok güzel oldu” diye konuştu.
Daha sonra Başbakan Davutoğlu, Başbakanlık otobüsüne binerek Samsun-Çarşamba Havalimanı’na doğru hareket etti. Ardından Davutoğlu, 21.00’de Başbakanlığa ait Ana uçağıyla Ankara’ya uçtu.
(İHA)