MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Genelkurmay Başkanı eğer Türkiye’nin aleyhine olacak böylesi bir süreçten bilgi sahibi değilse, durumunu gözden geçirip kırmızı çizgi edebiyatını başka ortamlarda yapması kendisi adına daha hayırlı bir tutum olacak" dedi.
MHP Lideri Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Açıklamasında çözüm sürecini değerlendiren Bahçeli, "PKK’lıların adı af olmayan, pişmanlık beyanı aranmayan ama gerçekte bal gibi, apaçık af demek olan bir düzenlemeyle dağdan indirilmesi planlanmaktadır" dedi.
AKP-İmralı-Kandil üçgeninde yapılan görüşmelerin 9 maddelik bir yol haritası konusunda anlaşma yapılmasını sağladığını belirten Bahçeli, "Bu arada Doğu ve Güneydoğu’nda devlet yoktur. Şımaran PKK’lı teröristler, canibaşının posterleri ve örgüt paçavraları eşliğinde Ağrı Dağı’nın eteklerinden güpegündüz meydan okumuşlar, temsilen ve sözüm ona Türkiye Cumhuriyeti’nin mezarını kazmışlardır. PKK, AKP’nin kalesine gol üstüne gol atmaktadır. Hükümet PKK çarkına kapılmış, bölücülük kapanına kısılmıştır" ifadelerini kullandı.
HDP’nin Türkiye’nin PKK’ya silah yardımında bulunma teklifini hatırlatan Bahçeli, "Esasen ciddiye alınacak hiçbir yanı olmayan bu sefil önerinin, AKP’de cevap bulması maalesef ki olmayacak bir şey değildir" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİNDEN GENELKURMAY BAŞKANI ÖZEL’İN HABERDAR OLMAMASI İNANDIRICI DEĞİL"
Bahçeli, 1 yılı aşkın süredir gündemde olan çözüm ve barış sürecinden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in haberdar olmamasının inandırıcı olmadığını söyleyerek, "Genelkurmay Başkanı, eğer Türkiye’nin aleyhine olacak böylesi bir süreçten bilgi sahibi değilse, durumunu gözden geçirip kırmızı çizgi edebiyatını başka ortamlarda, başka platformlarda yapması kendisi adına daha hayırlı bir tutum olacaktır" şeklinde konuştu.
Hükümetin 8 bine yakın okul müdürünü görevden alarak büyük bir kıyım yaptığını söyleyen Bahçeli, "Yetişmiş ve liyakat sahibi okul müdürlerimizin bir kalemde çizilmesi eğitim hayatındaki yangını daha da körükleyecek, mağduriyetleri daha da tırmandıracaktır. Milli eğitim sistemi iyice laçkalaşmış ve enkaza dönmüştür. AKP eğitim ve öğretime partizanca baktıkça, yalnızca yandaş sendika mensuplarına ilgi ve yakınlık gösterdikçe okullarımız, ilim ve irfan yuvalarımız kararmıştır. Eğitim ve öğretim hayatı geleceğimizdir. Ayrıca Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi çocuklarımızın ve velilerin hayatını zindana çevirmiştir. Binlerce evladımız henüz hayatlarının baharında mağdur edilmiştir. Son yaşananlar hükümetin eğitim alanında başarısızlık markası olduğunu ve çuvalladığını bir kez daha ispatlamıştır" ifadelerini kullandı.
(İHA)