Başkan Gökçek ile eski CHP Trabzon Milletvekili Rahmi Kumaş arasında yılan hikâyesine dönen, Ankara’nın amblem ve logo davası devam ediyor.

Kumaş’ın başvurusu üzerine mahkeme, 2010 yılında Ankara’nın cami minareli ve Atakule’li amblemini kesin olarak iptal etti. Bunun üzerine Gökçek, Ankara’nın ilk amblemi olan Hitit Güneş Kursu’na geri dönmek yerine, amblem ve logonun farklı olabileceğini ileri sürerek, Ankara için ‘Gülen Ankara Kedisi’ni logo olarak belirledi. Kumaş, ‘Gülen Ankara Kedisi’ logosunu da mahkemeye taşıdı.

Ankara 7. İdare Mahkemesi, ‘Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 3’te 2 çoğunluk sağlanmadan karar alındığı’ gerekçesiyle Ankara’nın ‘Gülen Ankara Kedisi’ logosunu 28 Eylül 2012’de iptal etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi de, Ankara 7. İdare Mahkemesi’nin 28 Eylül 2012 gün ve 1510-2499 sayılı iptal kararının bozulmasını isteyerek, davayı Danışay 8. Daire’ye taşıdı. Danıştay 8. Daire ise Ankara 7. İdare Mahkemesi’nin iptal kararının bozulmasını isteyen Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin istemini oybirliğiyle reddetti.
‘Söküp atmak zorunda’
Milliyet Ankara’ya konuşan Kumaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin haksızlığının son Danıştay kararıyla da ispatlandığını belirterek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi, kedili logoyu Ankara’nın her yerinden söküp atmak zorundadır” dedi. Kumaş, yıldız sayısı 3 ten 5’e çıkarılan, Ankara’nın cami minareli amblemi ile bıyık sayısı 3’ten 2’ye indirilen kedi logosunun iptal davalarının sürdüğünü kaydetti.