Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erdoğan sonrasında AK Parti’nin başına geçip geçmeyeceği yönündeki soruya, “Bunların şimdi sırası değil. Seçim süreci içerisindeyiz. Ben nihayetinde bu partinin kurucusuyum" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, Beyoğlu Özel Karaköy Rum Ana ve İlkokulu’nda Cumhurbaşkanlığı fotoğrafçılarının çektiği fotoğraflardan oluşan serginin açılışına katıldı. 7 yıllık görev süresi boyunca katıldığı gezi ve etkinliklerde çekilen fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezen Gül, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sergi hakkında konuşan Gül, “Cumhurbaşkanlığı fotoğrafçıları 7 yıl boyunca binlerce fotoğraf çektiler. Onların içinden arkadaşlar bunları seçmişler, 7 yılın özetini yapmışlar. Benimle beraber gittiğim her yerde onlar da çok yoruldular. Her yerde en iyi fırsatları değerlendirmek için adeta teyakkuza durdular ve böyle güzel resimleri çektiler. Bir nevi tarihi bu şekilde belgelemiş oldular. Bunların içerisinden biraz daha özel ve şahsi olanları sergilemişler” dedi.

"ŞİMDİ SIRASI DEĞİL"
Bir basın mensubu Gül’e, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Gül’ün partiden teklif alması halinde AK Parti’nin Genel Başkanlığı’na geçebileceği yönündeki açıklamalarını da sordu. Bu konunun günü gelince konuşulacağını söyleyen Gül, “Bunların şimdi sırası değil. Seçim süreci içerisindeyiz. Ben nihayetinde bu partinin kurucusuyum. Bunlar hep beraber kendi aramızda konuşacağımız konulardır” diye konuştu.
IŞİD’ın Türk TIR sürücülerini serbest bırakmasıyla ilgili bir soruya da yanıt veren Gül, “Bunlar çok zor işler. Bir tarafta rehin tutulan, alıkonulan insanların sağ salim getirilmesi çok önemli. Onun için bu çok sabır istiyor, titiz bir çalışma istiyor. Daha önce çok sayıda bu tip olaylar oldu başka coğrafyalarda. Çok sevindik. Titiz bir çalışma neticesinde onlar kurtarıldı. İnşallah Musul Başkonsolosumuz başta olmak üzere oradaki personelle ilgili bu şekilde sağ salim bitirmek için gayet kararlı ve titiz çalışmalar devam ediyor. İnşallah onlar da geldiğinde hep beraber daha büyük sevinç yaşarız” diye konuştu.

"HEPSİNE KUCAĞIMI AÇTIM"
Cumhurbaşkanı Gül, bir soru üzerine de 7 yıllık görev süresinin dolu dolu geçtiğini söyledi. Gül, “Geçmişimize baktığımızda çok değil benden önce 10 tane cumhurbaşkanımız var. Ben de 11. Cumhurbaşkanı olarak çok dolu bir 7 yıl geçti. Bunlar muhakkak ki tarihçilerin yazacağı çok büyük olaylar yaşandı. Benim cumhurbaşkanı seçilme sürecim olağanüstü bir dönemdi. Ama 7 senemi bitirdikten sonra şöyle bir mutluluğum var; o zaman ‘aman bu adam cumhurbaşkanı olmasın’ diye konuşanların büyük bir kısmı bugün gelebildikleri tek devlet kapısı. Hepsine kucağımı açtım. Bugün o duyguların gittiğini görmekten tabii ki büyük bir memnuniyet duyuyorum. Nihayetinde bizler demokratik bir ülkenin seçilmiş insanlarıyız. Seçilmiş insanların hepsinin süresi vardı. Bu süre içerisinde sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmeleri beklenir. Süreler bittikten sonra tabii ki halk takdir eder. O açıdan gayet gönlüm rahat bir şekilde bu 7 yılın sonuna gelmiş vaziyetteyim. 28 Ağustos’ta Anayasaya göre görev sürem bitecek. Yeni cumhurbaşkanı seçilme süreci başladı. Adayların hepsi artık belli oldu, resmi müracaatlar oldu. Şimdi artık Türkiye’ye, Türk demokrasisine yakışı şekilde, ilk defa da halkın seçeceği bir cumhurbaşkanlığı sürecinin içinden hepimizin büyük bir başarıyla çıkmamızdır. Netice Türkiye’nin başarısı olacaktır” şeklinde konuştu.

İHSANOĞLU İLE YAPTIĞI GÖRÜŞME
Ekmeleddin İhsanoğlu ile yaptıkları görüşmeye ilişkin soru üzerine de Gül, “Cumhurbaşkanı adayı nezaket ziyareti yapmak isteyince ben de kabul ettim. Zaten Başbakan Erdoğan ile daha önce görüşmüştük. Kendisine başarılar diledim” dedi.
(İHA)