11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türk Silahlı Kuvvetleri bizim gözbebeğimiz, peygamber ocağı. Oradan yanlış insanlar çıktı diye ordumuzu yıpratmak, daha fazla rencide etmek, zayıf düşürmek Türkiye’nin çıkarına değildir" dedi.
Demokrasi nöbetinin beşinci gününde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül memleketi Kayseri’de Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran binlerce vatandaşa seslendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik tarafından yapılan telefon görüşmesinde hemşehrilerine seslenen Gül, sözde silahlı kuvvetlerinin üniformalarını giyenlerin tarihe kara leke sürdüğünü söyledi. Türk Milleti’nin cesur ve asil duruşuyla daha kanlı olayların olmasının önlendiğini dile getiren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Hem tarihimize kara leke sürdüler, hem de sözde silahlı kuvvetlerin üniformalarını giyen bu insanlar kara leke sürdü. Ama çok şükür ki fedakar halkımızın arkasına bakmadan sokağa çıkması, canını vermekle çok daha kanlı olayların olmasını önledi. Türkiye’nin karanlık bir döneme girmesini önledi. Canını feda eden tüm vatandaşlarımıza minnet ve şükran borçluyuz. Bu darbeye direnen askerlerimize şükran borçluyuz. Bu gece baskınını yapanlara karşı fedakarca mücadele eden emniyet teşkilatımızın değerli polislerine şükran borçluyuz. Onlar bu fedakarlığı yapmasaydı çok daha büyük acılar çekilecekti" dedi.
"Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yanlış insanlar çıktı diye ordumuzu yıpratmak, rencide etmek Türkiye’nin çıkarına değildir"
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ülkenin gözbebeği olduğunu ifade eden Gül, ordunun daha fazla yıpratılmaması ve rencide edilmemesi gerektiğini vurguladı. Gül sözlerine şu şekilde devam etti;
"Değerli hemşehrilerim, Allah’a çok şükür ki bu şekilde atlatıldı. Bunda en büyük katkıyı sağlayan siz vatandaşlarımızın cesur ve asil duruşu oldu. Bundan sonra da asil durmak gerekir. Bu memleket bizim. Türk Silahlı Kuvvetleri bizim gözbebeğimiz, peygamber ocağı. Oradan yanlış insanlar çıktı diye ordumuzu yıpratmak, daha fazla rencide etmek, zayıf düşürmek Türkiye’nin çıkarına değildir. Şuanda hükümetimiz her şeyi kontrol etmektedir. Herkes görevinin başındadır. Dolayısıyla bundan sonra bütün vatandaşlarımızın hiçbir taşkınlık yapmadan herhangi bir kimseye zarar vermeden, herkesin birbirini kucaklayarak, sevgi ve muhabbetini artırarak Türkiye’nin yoluna devam etmesi gerekir. Türkiye’nin biran önce normalleşmesi, biran önce herkesin işinin gücünün başına dönmesi biran önce Türkiye’deki bu olağanüstü durumun bitmesi hepimizin çıkarınadır. Ama bütün bunların olması için şüphesiz ki suçluların hepsinin yakalanması ve mahkemelerin önüne çıkarılması gerekmektedir. Türkiye’nin dört bir yanında milletimizin asil duruşu ve demokrasiye sahip çıkması en büyük güvencemizdir"
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü dinleyen vatandaşlar ise coşkuyla kendisini selamladı.
(İHA)