Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında yaralananları ziyaret etti.

Gül ve Çiçek birlikte Akhisar Devlet Hastanesi Mustafa Kirazoğlu Sağlık Kompleksine geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Soma’daki maden faciasının ardından bölgede incelemelerde bulunmak amacıyla Manisa’ya geldi.

Havayolu ile Akhisar’a gelen Gül, ardından karayolu ile Akhisar Devlet Hastanesi’nde halen tedavileri sürmekte olan 10 yaralıyı ziyaret ettikten sonra Soma’ya devam etti. Gül’ü, hastane yönetimi karşılarken, hastane çıkışında vatandaşlar da cumhurbaşkanına ’hoş geldiniz’ diyerek el salladı.

Akhisar Devlet Hastanesi’nde ilk etapta 27 yaralı getirilmiş, 16 yaralının tedavileri ise bu hastanede sürdürülmüştü. Son olarak 5’i durumlarının ağır olması üzerine sevk edilen biri de taburcu edilen yaralılardan 10’u halen hastanede tedavi altında bulunuyor. Feci kazanın ardından tüm imkanların seferber edilmesi talimatını veren Cumhurbaşkanı Gül’ün bu 10 yaralıyı ziyaret ettikten sonra Soma’daki maden alanında incelemelerde bulunacağı bildirildi.

(İHA)