Başbakan Binali Yıldırım’ı telefonla arayan Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikashvili, kalkışma eylemi sırasında hayatını kaybeden vatandaşlar için taziye dileklerini iletti.
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre; Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikashvili, Başbakan Binali Yıldırım’ı telefonla aradı. Kvirikashvili, kalkışma eyleminin önlenmesini memnuniyetle karşıladıklarını, Türk milletini ve hükümetini verilen demokrasi mücadelesinden başarıyla çıkılması nedeniyle tebrik etti. Türkiye’de istikrarın bölge istikrarı ve refahı için önemini vurgulayan Kvirikashvili, kalkışma eylemi sırasında hayatını kaybeden vatandaşlar için taziye dileklerini iletti.
Başbakan Yıldırım’ın, Gürcistan halkı ve makamlarının desteği için muhatabına teşekkür ettiği görüşmede, girişimin başarı ile savuşturulduğunu, Türkiye’de hayatın normale döndüğünü, iki ülke arasında planlanan üst düzeyli temasların olağan seyrinde devam edeceğini, ikili ve bölgesel gündemdeki konularda istişarelerin sürdürüleceğini ifade etti. İki başbakanın, en kısa sürede bir araya gelmek üzere mutabık kaldıkları öğrenildi.
(İHA)