HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın katıldığı bir TV programında, CHP için "yerli inek" benzetmesi yapması ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için "Demirtaş, 'Ben Müslümanım' dedi, aynısını nedense Kılıçdaroğlu'ndan duyamadık" sözleri, HDP'nin Parti Meclisi toplantısında kriz çıkardı. Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik "HDP’nin iç gündemi" başlıklı yazısında toplantının detaylarını şöyle aktardı:

HEDEFTEKİ İSİM ALTAN TAN
"Önceki gün Parti Meclisi toplantısı vardı HDP'de. Aldığım bilgiye göre, o toplantıda yer alan isimlerin çoğunun hedefindeki isim Altan Tan'dı. Tan, çok sert eleştirilere hedef oldu Parti Meclisi'nde. Yaptığı açıklamalar sebebiyle elbette...

"YANLIŞ ANLAŞILDIM" DESE DE AYAR YEDİ
Altan Tan; Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliğini hedef almadığını, HDP'nin İslami kesimle iletişim kurduğunu ama CHP'nin kuramadığını ifade etmek istediğini söyledi. "Yanlış anlaşıldım" dedi ama -partililerin tabiriyle- kendisine adeta iyi bir ayar verildi.

ALEVİ İNANCINA SAHİP HALKIN HASSASİYETİNİ DİKKATE ALMADI
HDP Parti Meclisi'nin büyük kısmını oluşturan sol kanat; Altan Tan'a, açıklamasının Alevi inancına sahip halkın hassasiyetlerini dikkate almadığı gerekçesiyle tepkili.

"ALTAN TAN'A KIZGINIZ"
Ayrıca, 'Biz, seçim sonrası cenazelerimizi sessiz sedasız kaldırmak zorunda kalırken açıklamaları vasıtasıyla böyle bir tartışmayla gündeme gelmemiz sebebiyle Altan Tan'a kızgınız' diyorlar."