Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’yi ve bir kısım medyayı sert sözlerle eleştirdi.
11. kez muhtarlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP lideri Selahattin Demirtaş’ın Almanya’daki programını hatırlatarak, “İşte Hamburg’da toplantı yapıyorlar. Hamburg’daki toplantıda Trinidad’ın bayrağı asılı, Japonya’nın bayrağı asılı ama Türk bayrağı yok. Hani bayrakla sorununuz yoktu? Sizin bayrakla da, vatanla da, milletle de sorununuz var. Bunların hepsinin farkındayız” dedi.
Erdoğan, bir kısım medyanın da terör örgütüne ve HDP’ye dolaylı yada doğrudan destek verdiğini de ifade ederek, “Terör örgütüne dolaylı ve doğrudan destek veren yayın organı sahipleri bu tavırlarıyla yerli olmadıklarını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

“TÜRK’ÜM DİYEBİLİRSİN AMA TÜRKÇÜLÜK YAPARSAN AYRIMCILIK YAPMIŞ OLURSUN”
‘Yerli ve milli’ olmanın ne anlama geldiğini de anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son vatanımız Anadolu’nun kalkınması için çalışanlar yerlidir, millidir, bu vatanın evladıdır. ’Türk’üm diyebilirsin ama Türkçülük yaparsan ayrımcılık yapmış olursun. Kürt’üm diyebilirsin ama Kürtçülük yaparsan ayrımcılık yapmış olursun. ’Lazım, Boşnağım’ diyebilirsin ama Lazcılık, Boşnakçılık yaparsan ayrımcı olursun” diye konuştu.

“OPERASYONLAR ARALIKSIZ SÜRECEK”
Erdoğan, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonların ara vermeksizin süreceğini de ekledi. Cumhurbaşkanı, “ Terör bayram günlerinde de can yakmaya can almaya devam etti. Terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız. Güvenlik güçlerimiz operasyonlarına ara vermeksizin devam ediyor. Bu gece sınır ötesinde operasyonlarımız oldu. 30’a yakın terörist öldürüldü. Bunların yurt içindeki sözde şehitlikleri varmış ya taziye evleri altında mühimmat depoları var. Biz onları da yerine yeksan ediyoruz. Buralarda esnafımızı oraya çağırıp onları haraca bağlayan tehditle para alındığı bir çoğunuzun malumudur. Bunlar bir süre belki devam edecektir. Ama bunlar son çırpınışlardır. Bunun hesabını sormaya devam edeceğiz” dedi.
(İHA)