HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Artık HDP’nin baraj altında bırakılması zamanı geçti. Artık tarih oldu. Çok eskide kaldı bu hayal. HDP’nin, kadınların baraj altında bırakılması imkanızdır” dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin 1 Kasım erken seçimlerine girecek kadın adayların Dünya Ticaret Merkezi’ndeki tanıtımına katıldı. Toplantıda yaptığı konuşmada Yüksekdağ, 7 Haziran seçim sonuçlarına kadın iradesinin damga vurduğunu belirterek, "7 Haziran’da hep birlikte büyük bir başarı elde ettik. 7 Haziran’da HDP’nin kazandığı seçim zaferi aynı zamanda kadın iradesinin zaferiydi. Ama 7 Haziran seçim sonuçlarını, halk iradesini tanımadılar. 7 Haziran demokratik seçim sonuçlarına damgasını vuran kadın iradesini tanımadılar. 1 Kasım’da yeniden bizlere dayatılmış bir seçimle karşı karşıyayız. Bizim demokratik irademizi tanımayanı biz de tanımayız" ifadelerini kullandı.

"ERKEK EGEMEN İKTİDARIN SONUCU"
7 Haziran seçim sonuçlarıyla Türkiye tarihinde ilk defa Meclis çatısı altında bir kadın grubu oluşturulduğunu kaydeden Yüksekdağ, şunları kaydetti:
“Kadının eşit temsiliyetine giden yolda çok önemli bir başarı elde edildi. Ama çok kısa süre içerisinde bu duruşu, bu kazanımı hazmedemeyenler, buna ideolojik ve siyasi düşmanlık besleyenler halkın her düzeydeki kazanımlarını yıkmaya ve yağmalamaya yöneldiler. Başlatılan savaş, bütün Türkiye halklarını ve kadınları cenderesine alan bu çatışma, ölüm ve zulüm siyaseti 7 Haziran seçim sonuçlarını hazmedemeyen erkek egemen iktidarın bir sonucuydu.”

"ARTIK KADINLARIN ZAMANI GELMİŞTİR"
Ülke yönetiminde artık kadınların söz sahibi olma zamanının geldiğini dikkati çeken Yüksekdağ, "Bizler, bugün iktidar hırsıyla gözü kararmış bu siyasi yapıya karşı kadınca siyasetin, kadının ve toplumun kurtuluşunun önünü açacak olanlarız. Sonuna kadar savaşta ısrar edenlere karşı bizler, sonuna kadar barışta inat edeceğiz. Sonuna kadar baskıda, zulümde, yüzsüzlükte, sömürüde ısrar edenlere karşı sonuna kadar özgürlük, eşitlik ve demokrasi diyeceğiz. Bugün diyoruz ki artık kadınların zamanı gelmiştir" diye konuştu.
HDP’nin 1 Kasım seçimlerinde baraj altında bırakılmasının imkansız olduğunu kaydeden Yüksekdağ, "7 Haziran seçim başarımız aynı zamanda bir kadın başarısıydı. 1 Kasım seçim zaferimiz de aynı zamanda büyük bir kadın zaferi olacak. 1 Kasım seçimlerini bizi geriletmek, bizi o çok istedikleri barajın altına itmek için gerçekleştiriyorlar. Artık HDP’nin baraj altında bırakılması zamanı geçti. Artık tarih oldu. Çok eskide kaldı bu hayal. HDP’nin, kadınların baraj altında bırakılması imkanızdır. Bizler 1 Kasım’da savaş merkezi olan Saray’ı, barış altında bırakacağız. Saray, barış altında kalacak" değerlendirmesinde bulundu.
(İHA)