Başbakan Binali Yıldırım, 2016-2019 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Programı açıkladı.
Çankaya Köşkünde düzenlediği basın toplantısıyla Orta Vadeli Programı anlatan Başbakan Yıldırım, "Türkiye 2009 hariç 27 çeyrek boyunca sürekli büyüdü. Bu sene de aynı şekilde büyümeye devam ediyoruz" dedi. Orta Vadeli Program’la ilk hedefin büyümeyi artırma olduğunu kaydeden Yıldırım, “Büyüme oranlarını mutlaka 2017’den başlayarak 2019’a kadar belirli bir oranda yukarı çekeceğiz, bu yüzde 5’in altında olmayacak” diye konuştu.

HEDEF YÜZDE 5 ENFLASYON
Siyasi ve ekonomik istikrarın önemine vurgu yapan Başbakan, bir diğer temel hedefinse enflasyonu düşürmek olduğunu ifade etti. Yıldırım, “Bu sene öngördüğümüz şekilde büyük bir farklılık olmazsa yüzde 7,5 seviyesinde bir enflasyonla sezonu kapatmış oluyoruz. Seneye hedef bir kademe daha düşük. Seneye enflasyon oranımız yüzde 6,5. Devam eden senede ise yüzde 5 seviyesinde olacak” diye konuştu.

ÜRETİM ARTACAK
Cari açığı azaltıp üretimi artıracaklarını anlatan Başbakan Yıldırım, “Daha çok satacağız. Satarken azimli, alırken nazlı olacağız. Fiyatları rekabetçi seviyeye getireceğiz” ifadelerini kullandı.

MALİ DİSİPLİNDEN TAVİZ YOK
“Bu 3 yıllık program içerisinde amacımız büyümenin artarak devam etmesi, kişi başına gelirin artması, yeni istihdam alanları açılması” diye devam eden Başbakan Binali Yıldırım, yatırımlar için kaynak olduğunu, yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini de belirtti. Başbakan, tüm bunları yaparken mali disiplinden asla vazgeçilmeyeceğini de ekledi.
(İHA)