AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “İyi ki siyasetle uğraşmıyor Pensilvanya’daki zat, ‘İman-ı Ekmel, ihsan-ı Ekmel, İslam-ı Ekmel’ şifreleri üzerinden Ekmeleddin’i neredeyse Cebrail Aleyhisselam’dan daha üstün bir kata oturttu” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Genel Kurul’da yaşanan kavgaya değinen Mehmet Metiner, hangi sebeple olursa olsun kavganın savunulacak bir tarafı olmadığını belirterek, meclisin gladyatör alanı olmadığını, milletvekillerinin de sokaktan geçen insanlar olmadığını ifade etti. Metiner, bütün bir grubun sahtekar olarak nitelendirilmesinin çok ağır bir itham olduğunu da söyledi.

“İSPATLAMAZSAN SENİ MÜFTERİ İLAN EDİYORUM”
MHP’li Koray Aydın’ın katıldığı bir televizyon programında kendisi ile ilgili asılsız iddialarda bulunduğunu belirten Mehmet Metiner, “Siyaseten değer verdiğim, bakanlık yapmış, kendi partisinin genel başkanlığına aday oluş Koray Aydın’ın katıldığı bir programda benim adımı kullanarak, söylemediğim şeyleri söylemişim gibi varsayarak bir algı oluşturmasını üzülerek gördüm. Ey Koray Aydın, Mehmet Metiner nefreti ile dolu olduğunu bilmiyordum. Sana buradan sesleniyorum, hangi televizyon programında ben Öcalan’ın serbest bırakılması konusunda söz verdiğimizi, bununda vakti geldiğinde yapılacağını söyledim? Bunu ispatlamazsan seni müfteri ilan edeceğim. Kendine saygın varsa Koray Aydın, siyaseten ahlakiliğe önem veriyorsan işte sana sözlerimi ispat etme imkanı sunuyorum. Bunu ispatlamazsan seni müfteri ilan ediyorum” diye konuştu.

“BAY EKMEL’İN BİR PENSİLVANYA PROJESİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTIR”
Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu üzerinden Koray Aydın’ı eleştiren Metiner, “Acaba Koray Aydın’ın desteklediği adayın ismi nedir? Hala ismini bile telaffuzda zorlandıkları bir adayı mı destekliyorlar? Kendi Genel Başkanı en son ‘Emsalettin Bey’ dedi. Acaba Koray Aydın da ‘Ekmaleddin mi, Ekmeleddin mi, Emsaleddin mi’ diyor? Adını bilmedikleri, adını dahi yanlış telaffuz eddilen bir adayı destekliyorsan sen Koray Aydın. Genel Başkanın Devlet Bahçeli, Emsaleddin denilen cumhurbaşkanı adayının İKÜ Başkanı iken Amerika’nın adayı olduğunu söylemişti. Gazze’de İsrail zulmü karşısında ses seda çıkartmayan Emsaleddin Beyi ‘gözlerini Amerika’ya çevirmiş, oradan gelen talimatlarla hareket eden birisi’ diye suçlamıştı, şimdide kendisini Cumhurbaşkanı adayı olarak desteklediklerini söylüyor. Kirli ittifak mı arıyorsun sevgili Koray Aydın, kendi partinin içine bakacaksın. Sizi CHP ile yan yana iliştiren, CHP ile sizi ayrısı gayrısı olmayan bir partiye dönüştüren güç odaklarında arayacaksın o kirli ittifakı. Bahçeli’nin hatırına bende Emsaleddin Bey diyeyim, Emsaleddin Bey’in bir Pennsylvania projesi olduğunu söylediğimizde paranoya içinde olduğumuzu söylüyorlardı” şeklinde konuştu.

“İTİKAFTAN ÇIKTIĞI GÜN ŞÖYLE AĞIZ TADIYLA İSRAİL TERÖR DEVLETİNE DE BEDDUA OKUSUN”
Fethullah Gülen’in “İman-ı Ekmel, ihsan-ı Ekmel, İslam-ı Ekmel” şifreleri ile Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek verdiğini ve neredeyse Cebrail Aleyhisselam’dan daha üstün bir kata koyduğunu iddia eden Metiner, “Biliyorsunuz Pensilvanya’daki zat uzunca bir süredir itikaftaydı. İsrail terör devleti Gazze’deki kardeşlerimizi şehit ederken de itikaftan bir türlü başını kaldıramıyordu. Gönül ister ki itikaftan çıktığı gün şöyle ağız tadıyla İsrail terör devletine de beddua okusun. Ama çıkar çıkmaz Pensilvanya’daki zat paralel yapı üzerinden beddualar yağdırdı. ‘Cebrail bile parti kursa desteklemem’ diyen Pensilvanya’daki zat Bay Ekmel’e dualarla destek sunduğunu açıkladı. İyi ki siyasetle uğraşmıyor Pennsylvania’daki zat. ‘İman-ı Ekmel, ihsan-ı Ekmel, İslam-ı Ekmel’ şifreleri üzerinden Ekmeleddin’i neredeyse Cebrail Aleyhisselam’dan daha üstün bir kata oturttu. Pennsylvania’daki zat ‘ben bu operasyonları başlatanları tanımıyorum’ diyordu. Tanımadığın bilmediğin insanlara nasıl kefil oluyorsun ey kainat imamı. Bu fezlekeler yazılmadan önce sana mı gönderiliyordu, hükümetin, Başbakan’ın, Başbakan’ın evlatlarının yolsuzluk yaptığını nereden biliyorsun sen, tanımadığın, bilmediğin insanlara nasıl destek sunuyorsun sen? Senin medyadaki kalemşörlerin başörtüsü için, Gazze’deki şehit yavrularımız için sokaklara dökülmediler, nasıl oldu da gecenin bir vakti tanımadıklarını, bilmediklerini söyledikleri o insanlar gözaltındayken gözaltına döküldüler, televizyonların karşısına geçip tehditler yağdırdılar. Demek ki, size yönelik bir operasyon olursa gökyüzünü yere indirirsiniz yani. Bay Ekmel’in bir Pensilvanya projesi olduğu ortaya çıkmıştır” ifadelerini kullandı.
(İHA)