Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ekmel’i tezgaha sürenlerin başında Pensilvanya var. Bize üslup dersi vermeye çalışan İhsanoğlu, gidip Pensilvanya’ya ders versin” dedi.
Aydın mitinginde halka hitap eden Erdoğan, 27 Mayıs darbesi ile Cumhurbaşkanlığı makamının vesayet makamı haline getirildiğini, devlet ve milleti ayırdıklarını ifade ederek, “10 Ağustos, 27 Mayıs’ın son izlerinden birinin daha silineceği tarihtir. 10 Ağustos, devlet ile milletin kucaklaşacağı tarihtir” diye konuştu.

GÜLEN VE İHSANOĞLU’NA ELEŞTİRİ
Fethullah Gülen’in son bedduasına da değinen Erdoğan, “Aylardır sesi, soluğu kesilmişti. 30 Mart’ta milletin kendisinden nasıl nefret ettiğini görünce dizlerinin bağı çözüldü, dili kilitlendi. Önceki gün çıkmış bir kez daha beddua etmiş, ağza alınmayacak ifadeler, denge bozulmuş. ‘Hocayım’ iddiasındaki bir kişinin, bunları bırakın ‘insanım’ iddiasındaki birisine yakışmayacak edep dışı, adap dışı hezeyanlar dedi.
“Ekmel’i tezgaha sürenlerin başında Pensilvanya var” diyen Erdoğan, “Muhalefetin adayı bir tane miting yapamadı. Otobüslerle gezerek turistik seyahat yapıyor. Basın toplantıları ile durumu kurtarmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı. Erdoğan şöyle devam etti:
“Bu monşer aday birkaç gündür kendince bize üslup dersi vermeye kalkıyor, kendince nezaketten falan bahsediyor, ancak kendisini piyasaya sürenlerin yani efendilerinin diline, üslubuna, edep ve adap dışı konuşmalarına bakmıyor. Bize üslup dersi vermeye çalışan İhsanoğlu, gidip Pensilvanya’ya ders versin.”
(İHA)