Musul Başkonsolosluğu personelini kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Hiç bir oyuna gelmediniz. Tahriklere kapılmadınız. Bu sabrınız her türlü takdirin üstündedir" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD’in alıkoyduğu ve 101 gün sonra serbest kalan konsolosluk personelini kabul etti. Erdoğan burada bir konuşma yaptı.
İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:
"Dönüşün gerçekten bizlere ayrı bir mutluluk yaşattı. 102 gün aradan sonra bu buluşma adeta bir bayram buluşması gibiydi. Bu sürede herhangi bir tahrike oyuna gelmeden bu süreci takip ettik. Bayram denilecek bir sonla bir iş noktalandı. Ayrı bir mutluluk. Bir özgürlüğe kavuşmaydı. Tabi Musul Başkonsolosumuz ailesi ve çalışma arkadaşlarıyla bir arada olmak ayrı bir mutluluk vesilesi. 8 ayrı noktada buna gurbet demeyecek ayrı bir çile diyeceğim. Sizlerle birlikte bu çileyi vatanında yaşayan yakınlarınız siz orada bunu yaşarken onlar burada aynı çileyi yaşadılar. Hepsine geçmiş olsun diyorum. Hiç bir oyuna gelmediniz. Tahriklere kapılmadınız. Bu sabrınız her türlü takdirin üstündedir. Buradaki bu vakur duruş bu milletin vakur duruşunun da ayrı bir ifadesi. O günler Başbakan olarak görev yapıyordum. Cumhurbaşkanı olarak görev yaparken de sorumluluğum neyse bu takibi sürdürdü. bu bizim acil gündem maddemiz oldu. Sürekli irtibat halindeyiz. Herşey an meselesi diye düşünüyoruz. Öyle gelişmeler oluyor ki bir noktadan öbür noktaya götürülüyor. Bir kovalamaca oynuyorsunuz. Bu iş heyecanla duygusallıkla olmazdı.
Şu anda İngilizlerin ABD’lilerin başına gelenleri yaşamak istemezdik. Burada başta MİT müsteşarına ekibine TSK’nın tüm ekibine teşekkür ediyorum. Hepsi birlikte bir hazırlığın içerisinde olduk. Burada et tırnak gibiydik. Ayıramazdık. Tabi konuştuklarımız konuşacaklarımız bir de tabi konuşamayacaklarımız var. Devlet yönetmek bakkal işletmeye benzemez. Bunu korumamız lazım. Umudumuzu hep koruduk. Başarısız olmayı aklımızın ucundan dahi geçirmedik. Sabır ettik. Sizlerin can güvenliğini düşünmek aslı görevimiz. TC’nin itibarini korumak çok önemliydi. Biz o işi hemen evet diyemezdik. 49 canımız hal olmadan biz adım atmayız dedik.
Bu son derece nazik ve istismara açık konuyu koruma altında aldık. İstismara fırsat vermedik. Sorumsuz tavırlar sergilediler. Bu oyuna gelmedik. Durumun hassasiyetinden rant sağlama gayreti içerisinde olanlar oldu. Onlar attıkları manşetlerin yaptıkları yorumların personelimizin canına mal olabileceğini düşünmezken biz sabırlı davrandık. Tarihe geçeçek bir imtihan süresinden geçtik. Bu imtihan başarıyla sonuçlandı. Milletçe duygulandık. Dün bugün gündeminde olan çok önemli bir buluşma oldu. Türkiye artık eski Türkiye değil. Yeni Türkiye bu. 1 milyon 300 bin Suriyeliyi bir ensar anlayışıyla misafir ediyorsak. Bu bizim büyüklüğümüzün göstergesidir. Bombaların altında onları bırakmak büyük bir zülm olurdu. Onu siz orada nasıl bombaların altında bırakırsınız. O sınırdan kim bilir kaç kilometre yürüdüler. Biz ecdadımızdan aldığımız o ahlak anlayışını bugün de yaşamak gelecekte de yaşatmak durumundayız. Ayrımcılık yok. Biz hepsini kucaklıyoruz" dedi.
Erdoğan personelin 1 ay izin yapacağını söyleyerek konuşmasını tamamladı.
(İHA)