Hollanda’ya karşı alınan siyasi yaptırımları açıklayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Hollanda Büyükelçisi’nin dönüşüne izin verilmeyeceğini belirterek, "Hollanda’nın diplomatik uçuşlarına izin verilmeyecek" dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının karşısına geçen Kurtulmuş, "Hollanda’da iki bakanımıza da yapılanlar terbiyesizlik içeren davranışlar, bunların kabul edilmesi mümkün değildir. Hem bakanımıza yapılan hadsiz ve terbiyesiz tavır, hem de sivil vatandaşımıza yapılan tavır kabul edilemez. O akşam yaşananlar çerçevesinde oraya gelen vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Gösterilen tavır kabul edilemez. Orada yaşananlar aşırı sağcı, aşırı ırkçı yabancı düşmanı özellikle Türkiye düşmanı zihin yapısının dışarıya çıkmış halidir. Daha çok üzülmesi gereken Avrupalı siyasetçilerdir. Bu mesele Türkiye için kabul edilemez. Avrupalı siyasetçileri uyarıyoruz. Bu girdap Avrupalı siyasetçileri içine çekebilir. Bu krizin sorumlusu Türkiye değildir. Cevapları devlet aklıyla ortaya koyuyoruz" dedi.

SİYASİ YAPTIRIMLAR

Siyasi çerçevede alınan yaptırımları açıklayan Kurtulmuş, "Öncelikli olarak, şu anda izinli olarak yurt dışında bulunan Hollanda Büyükelçisinin bizim söylediğimiz hususlar yerine getirilinceye kadar Türkiye’ye dönmesinin yasaklanması yani Türkiye’ye dönüşüne izin verilmemesi kararlaştırılmıştır. Hollanda’nın diplomatik uçuşlarına izin verilmeyecek" diye konuştu.

(İHA)