Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile telefon görüşmesi yaptı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, Suriye ve Irak’taki son gelişmelerin yanı sıra ikili ilişkiler ele alındı. İki liderin, IŞİD başta olmak üzere terörle mücadele ve bu konuda işbirliğinin büyük önem taşıdığını vurguladıkları belirtildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye olarak Kobani’den IŞİD teröründen kaçan yaklaşık 200 bin kişiye de kapıları açtıklarını, kendilerine yardım eli uzatılan bu insanlardan yaralı olanların tedavisinin Türk hastanelerinde yapılmakta olduğunu Hollande’a da anlattığı kaydedildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu çerçevede 2 Ekim 2014 tarihinde TBMM’de tezkerenin kabul edilmesinin IŞİD ve diğer terör örgütleriyle mücadele açısından büyük önem taşıdığına dikkati çektiği görüşme sırasında, Suriye’de uçuşa yasak bölge ve yerlerinden edilen insanlar için bir güvenli bölge oluşturulmasının önem taşıdığını da vurguladığı belirtildi.
Görüşmede, Irak’taki yeni hükümetin kapsayıcı bir yaklaşımla ülkedeki tüm kesimleri kucaklamasının, halihazırdaki ordunun profesyonel bir yapıya kavuşturulmasının önemli olduğuna da değinildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’nin en kısa sürede bir araya gelme hususunda da mutabık kaldıkları belirtildi.
(İHA)