Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Seçimlerin sıhhati konusunda kimsenin itirazı yok ve sonuçlar kesinleşmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın atamaları da anayasa ve yasalar çerçevesinde yapılmıştır. Kimse bu atamaların yasaya aykırı olduğunu iddia edemez" dedi.
4 yıl görev yapacak yeni Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) üyeleri, dün göreve başladı. Üyeler, bugün HSYK Genel Kurulu’nda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Genel kurulda, yeni çalışma düzenini belirleyip başkanvekili, 3 daire başkanlığı ve üyelerin dairelere dağılımı yapılacak.
HSYK Genel Kurul Toplantısı’nda, yeni seçilen üyelerle bir araya gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, toplantı öncesi girişte gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.
HSYK seçimleri konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan gelen eleştirilere cevap veren Bozdağ, HSYK’ya üye seçimlerinin, milletin gözü önünde olan demokratik seçimler olduğunu belirterek, "Seçimlerin sıhhati konusunda kimsenin eleştirisi, itirazı yok ve sonuçlar kesinleşmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın atamaları da anayasa ve yasalar çerçevesinde yapılmış atamalardır. Hiç kimse bu atamaların anayasa ve yasaya aykırı olduğunu iddia edemez. Sayın Cumhurbaşkanımız HSYK’daki kadın eksikliğini de görerek, iki kadın üye atamıştır. Onların tamamı yasal, meşru ve doğru atamalardır. Sayın Kılıçdaroğlu, buradaki demokratik meşruiyetin yüksekliğine ve çoğulculuğa baktığı zaman eleştirisinin haksız olduğunu kendisi de görecektir" ifadelerini kullandı.
(İHA)