Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Bizim belediyelerimiz birileri gibi imkanlarını teröre devşirmiyor. Halka sağlayacağı imkanları teröre devşirenler bugün olduğu gibi bundan sonra da hukuk önünde hesap verecek” dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Malatya’nın Pütürge ve Doğanyol İlçelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bayramlaştı.
Kurban Bayramı boyunca memleketi Malatya’da birçok ilçeyi ziyaret eden ve vatandaşlarla bayramlaşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin son durağı Malatya’nın Pütürge ve Doğanyol İlçeleri oldu.
Malatya Valisi Mustafa Torak, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Şerafettin Yılmaz, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve çok sayıda partili ile birlikte ilk olarak Pütürge İlçesini ziyaret eden Bakan Tüfenkci’yi ilçe girişinde Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat ve çok sayıda vatandaş karşıladı.
Burada vatandaşlarla tek tek tokalaşıp bayramlaşan Bakan Tüfenkci, daha sonra İlçe Kültür Merkezinde partililer ve vatandaşlar ile bir araya geldi.
Bakan Tüfenkci, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine değinerek, 15 Temmuz’da Türk Halkının şanlı bir duruş sergilediğini kaydetti. Tüfenkci, “Eğer biz bu bayramı huzur içerisinde yaşıyorsak bu, sizlerin sayesindedir. Allah hepinizden razı olsun, Rabbim milletimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi korusun” diye konuştu.

"BU MİLLET HİZMETİ HAK EDİYOR"
Tüfenkci, Türkiye’nin kalkınmasını istemeyenlerin terör örgütlerini maşa olarak kullandığını vurgulayarak, “Bu terör örgütlerini sürekli Türkiye’ye musallat ederek Türkiye’yi meşgul etmeye ve bu ülkenin kaynaklarını heba etmeye çalışıyorlar. Ama Allah’a hamd olsun ki milletimiz feraset ve inanç sahibi olduğu için oyunlara gelmiyor. Biz, ne zaman başımız sıkışsa, ne zaman başımız dara girse, hemen millete başvuruyoruz, milletin hakemliğine başvuruyoruz ve millet o meseleyi çözüyor. Başbakanımızın da ifade ettiği gibi tek patron millettir. Biz de, Allah’ın izniyle Hakk’ın ve halkın dışında hiçbir güç tanımıyoruz, halkın ve Hakk’ın dışında da hiçbir güce Allah’ın izniyle hesap vermeyiz. Birileri bu ülkeye yön ve istikamet verecekse, birileri bu ülkeye elbise dikecekse, bu elbiseyi dikecek de, yönü verecek de bu millettir, tankların altına yatanlardır ve toplara göğüslerini siper edenlerdir. Dolayısıyla biz bu milletin işini, aşını ne kadar büyütsek o kadar azdır. Bu millet gerçekten hizmeti hak ediyor” ifadelerini kullandı.

TERÖRLE MÜCADELE VURGUSU
Bakan Tüfenkci, konuşmasında terör ile mücadelenin süreceğini de belirterek, “Bir yandan terör örgütleri ile mücadele ederken bir yandan da Türkiye’yi büyütüyoruz. Bir yandan Ekrem ağabeye iş bulmaya çalışıyor, bir yandan Tepehan’a hizmet ediyoruz. Tüm bunları yaparken bir yandan da bu terörün kökünü kazımaya çalışıyoruz. Bundan sonra da PKK, DAEŞ ve diğer terör örgütleriyle mücadelemiz Allah’ın izni ve sizlerin desteğiyle devam edecek. Bu süreçte ülkemizin her bir karış toprağına da hizmet götüreceğiz” şeklinde konuştu.
Tüfenkci, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 28 belediyede yeni görevlendirme yapılmasına ilişkin olarak ise, “Bizim belediyelerimiz imkanlarını teröre devşirmiyor, birileri gibi iş makinelerini terörün emrine vermiyorlar, birileri gibi kulağını, gönlünü kafasını dağa, Kandil’e kiralamıyorlar. Zaten kiralayanlar da terör örgütlerine finans sağlayanlar da cezalarını çektiler. Onlar halka hizmet etmeyi unutmuşlardı, halka hizmet etmeyi Kandil’e hizmet etmekten farklı olduğunu göremiyorlardı, birileri onlara bu farkı hatırlattı. Bundan sonra da teröre finans sağlayan, halkın yerine bir başkalarına gücü devşirirlerse bilsinler ki, hem hukuka hem de millete hesap verecek” diye konuştu.
Bakan Tüfenkci, daha sonra beraberindekilerle birlikte Pütürge İlçesinde yapılan Mesire Alanında incelemelerde bulundu. Bakan Tüfenkci yaptığı incelemelerin ardından Doğanyol ilçesine geçti.
İlçe girişinde Doğanyol İlçe Belediye Başkanı Recep Gülbey ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan Bakan Tüfenkci, burada vatandaşlarla tek tek selamlaşıp bayramlaştı. Bakan Tüfenkci daha sonra AK Parti Doğanyol İlçe Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

DOĞANYOLLULARA TEŞEKKÜR
Burada da bir konuşma yapan Bakan Tüfenkci, 1 Kasım Genel Seçimlerinde Doğanyolluların AK Parti’ye güçlü bir destek verdiğini vurgulayarak “Doğanyollu kardeşlerim 15 Temmuz’daki duruşuyla da yine devletinin ve ülkesinin yanında olduğunu gösterdi. Ben bu vesile ile kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Biz sizlerden aldığımız bu güçle yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Bakan Tüfenkci, AK Parti Doğanyol İlçe Başkanlığı ziyaretinin ardından beraberindekiler ile birlikte ilçe esnafını da ziyaret ederek, esnafların bayramını kutladı. Burada bir ayakkabıcı dükkanına uğrayan Bakan Tüfenkci, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı’nın beğendiği bir ayakkabının parasını ödeyerek kendisine hediye etti. Bakan Tüfenkci daha sonra ilçe merkezinde bulunan bir çay bahçesine uğradı. Burada da vatandaşlarla bayramlaşan Bakan Tüfenkci, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi.
(İHA)