HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Biz ne yapacağımızı hep halkımıza sorduk. Halkımıza hesap veremeyeceğimiz hiçbir duruşumuz, söylemimiz, icraatımız olmadı” dedi.
Yüksekdağ, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, hükümetin açıkladığı güvenlik politikasını eleştirerek, güvenlik politikasına son vermedikçe gerçek anlamda açılımdan, demokratikleşmeden bahsedilemeyeceğini söyledi. Yüksekdağ, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’ya saldırılarına ilişkin olarak da, “Ortadoğu’da kaos, savaş ve saldırı üretmekten başka işe yaramayan elinizi ve politikanızı çekin. İktidarın Suriye, Kobani, Rojova politikası çöktü. Bizim için Kobani, Rojova ne ise Mescid-i Aksa da odur” diye konuştu.
Filistin’deki katliamın durması için gözyaşı dökmenin yetmediğini belirten Yüksekdağ, İsrail ile anlaşmaların iptal edilmesini istedi. Yüksekdağ, açılım süreciyle ilgili olarak, “Şimdiye kadar aç-kapa icraatı olmuştur. Bir açıyorlar, bir kapatıyorlar. Açtıktan sonra sadece mevzuyu açıyorlar ama icraata gelince tam bir duvarla karşılaşıyorsunuz" ifadelerini kullandı.
Hükümetin çözüm sürecinin ilerleyememesine neden olarak HDP’yi gördüğünü ifade eden Yüksekdağ, “Aklı ve sabrı zorlama tavrına yöneldiler. Hükümet, ’hele HDP ne yapıyor, ona bakalım’ diyor. O zaman yer değiştirelim. HDP gelsin, hükümetin sorumluluğunu alsın, bu sorunu çözsün. Bizim çözümümüz var, sizin gibi iradesiz değiliz. Ama kendi sorumluluğunuzu bize atmaktan artık vazgeçin. Sorumluluk ve görevinize sahip çıkın. Bu kritik patinaj durum, hükümetin iradesiyle aşılacaktır" dedi.
Yüksekdağ şunları kaydetti:
“HDP’ye şöyle yapın böyle yapın demek kimsenin haddi değildir. Biz ne yapacağımızı hep halkımıza sorduk. Halkımıza hesap veremeyeceğimiz hiçbir duruşumuz, söylemimiz, icraatımız olmadı. Kimse HDP üzerinde baskı kurmaya çalışmasın.”
(İHA)