Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların “idam isteriz” sloganları üzerine, hükümetin bu konuyu muhalefetle görüşeceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kısıklı’daki evinin önünde halka seslendi. Erdoğan, "Kardeşlerim sizin bu talebinizi hükümet olarak da devlet olarak da biliyoruz, duyuyoruz. Sizin bu talebinizi biz yok sayamayız. Demokrasilerde halk ne diyorsa odur. Bu konuyu öyle zannediyorum ki, hükümetimiz ana muhalefetiyle görüşmek suretiyle mutlaka bir karara varılacaktır" diye konuştu.
Helikopterle Yunanistan’a kaçan darbeci askerlere de değinen Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Çipras’la bu konuyu görüştüklerini belirtti. Erdoğan şöyle konuştu:
"Yani bunların kaçacakları delik yok. İşte bir helikopterle beraber Yunanistan’a kaçmak istediler. Değerli kardeşlerim Sayın Çipras’la bir görüşmemiz oldu kendileri dedi helikopteri gönderiyoruz ve o helikopter bugün geldi. Ve o sekiz kişiyle ilgili de 15-20 gün içerisinde onları da size teslim edeceğiz dediler."
(İHA)