Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Bursa’da 10 bin kişiyle iftarda buluştu. Çatı aday, iftarını ’Ekmek için Ekmel’ yazılı pide ile açtı.
BUTTİM’de 10 bin Bursalının katıldığı iftar yemeğine konuşan İhsanoğlu, "10 bin kişiye aşkın Bursalıyla iftarımızı açtık. Rahmetli Celal Bayar’ın köyünden gelen ekmekle açtık. Ekmek konusundaki mesajımız bütün millet tarafından benimsenmiştir. Çünkü biz bu mukaddes varlığı, ekmeği, Kur’an-ı ve bayrağa canımızı veririz, canımızdan aziz biliriz" dedi.
İhsanoğlu, iftarını Celal Bayar’ın köyü Umurbey’den getirilen, üzerinde ’Ekmek için Ekmel’ yazılı pide ile açtı. İftar yemeğinden sonra konuşan İhsanoğlu, "Bursa’da milletle buluştuk. 10 bin kişiye aşkın Bursalıyla iftarımızı açtık. Rahmetli Celal Bayar’ın köyünden gelen ekmekle açtık. Ekmek konusundaki mesajımız bütün millet tarafından benimsenmiştir. Çünkü biz bu mukaddes varlığı, ekmeği, Kur’an-ı ve bayrağa canımızı veririz, canımızdan aziz biliriz. Bizim mücadelemiz, görev için makam için değil, bu millete hizmet etmek için, ülkenin maceralara sürüklenmemesi için, huzur içinde yaşaması içindir" dedi.
(İHA)