CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, insansız hava araçları ve droneların kullanımı ile ilgili yasal mevzuatta boşluk olduğunu; bu araçların düşmanca amaçlarla terör oluşturmak için kullanılabileceğini söyledi. 

Meclis Başkanlığı'na Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplandırılması istemiyle soru önergesi veren Pekşen, "İnsansız hava araçları (İHA) ve dronelarla ilgili yasal mevzuatta açık bulunmaktadır; bunların silahlı gruplar tarafından kötü niyetli amaçlarla terör saldırıları için kullanılabileceği yaygın bir kamu kaygısıdır. İHA ve droneların düşmanca kullanımına karşı yasal mevzuatta çok önemli düzenlemeler gerekmektedir. Birçok ülkede İHA ve droneların kuşku uyandırıcı bir şekilde kullanıldığı tespit edilmiştir." dedi. 

Pekşen, şu soruları yöneltti: "İHA ve droneların düşmanca kullanımını engellemek için herhangi bir yasal mevzuat çalışması yapılmakta mıdır? İHA ve droneların silahlı örgütler tarafından terör saldırıları için kullanımını engellemek için herhangi bir tedbir alınmış mıdır? Türkiye sınırları içerisinde İHA ve droneların kuşku uyandırıcı bir şekilde kullanıldığı şimdiye kadar tespit edilmiş midir? Bu konuda ne gibi önlemler alınmıştır?"