Cumhurbaşkanı Adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Eskişehir’de, konuşma yaptığı salondan ayrılmak için bindiği asansörlerin bir süre çalışmaması sebebiyle kabinlerde bir süre beklemek zorunda kaldı.
Eskişehir’e gelen İhsanoğlu, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda vatandaşlara seslendi. Konuşmasının ardından binanın 2’inci katından aşağıya inmek isteyen İhsanoğlu ve beraberindeki bir grup heyet üyeleri asansöre bindi. Asansör kapısının henüz öğrenilemeyen bir sebepten dolayı görevlilerin çabasına rağmen kapanmaması üzerine bir süre kabin içinde bekleyen İhsanoğlu, daha sonra yandaki başka bir asansöre geçti. Görevliler, Ekmeleddin İhsanoğlu ile birlikte hareket eden grubun asansöre çok sayıda binmemesi için uyarılarda bulundu. Bu asansör de kapılarının birkaç defa açılıp kapanmasına, hafifletilmesi için bazı kişilerin kabinden çıkmalarına rağmen çalışmadı. Boynundaki Yörük poşusu ile burada da bir süre bekleyen İhsanoğlu, hemen yan tarafta bulunan üçüncü asansöre binerek nihayet zemin kata inip binadan ayrıldı.
Asansörlerdeki sıkıntı yüzünden görevliler telaş yaşarken, çevredeki vatandaşlarda fotoğraf makineleri ve akıllı telefonları ile bu durumu görüntülemeye çalıştılar.
(İHA)