Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, tarihi Koza Han’da düşme tehlikesi anlattı. Ayağı merdivenlere takılan İhsanoğlu’nu yere kapaklanmaktan korumaları kurtardı.
Muhalefetin desteklediği Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Atatürk Hünkar Köşkü’nün ardından tarihi Koza Han’ı ziyaret etti. Esnafı gezerek sohbet eden İhsanoğlu merdivenlerden çıkarken ayağı takıldı. Yere kapaklanmaktan koluna giren korumaları tarafından kurtarılan İhsanoğlu, hiçbir şey olmamış gibi ziyaretlerini sürdürdü.

"BUGÜN İMTİHANI KAZANDIK"
Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım’ı da ziyaret etti. Özyıldırım, “Esnaf tabirlerinde kazançlarımızı, cirolarımızı ekmek parası, dükkanlarımızı ekmek teknesi, hatta siyaseten de ekmek partisi şeklindeki terimler, bize sloganınız olan, ‘ekmek için Ekmeleddin’ sözlerini hatırlattı” diye konuştu. Bunun üzerine Prof. Dr. İhsanoğlu, “Bugün imtihanı kazandık. Ekmek için Ekmeleddin sloganını nasıl tutturduk” cevabını verdi.

İHSANOĞLU’NA TERKİ
Daha sonra İhsanoğlu, Tophane’deki Osmanlı devletinin kurucusu Osman Gazi ve Orhan Gazi’nin türbesini ziyaret etti. Elinde AK Parti bayrağı bulunan bir kişi, “Bu ülkede demokrasi var. Oyumuzu sana vermeyeceğiz” diyerek İhsanoğlu’na tepki gösterdi. Polis tarafından uzaklaştırılan adamın ardından türbedeki bir kadının da İhsanoğlu’na tepki göstermesi dikkatlerden kaçmadı.
İhsanoğlu, öğle namazını da Ulucami’de kıldı. Namazın ardından İhsanoğlu cami avlusundaki bir kızla selfie fotoğrafı çektirdi.
(İHA)