Cumhurbaşkanının nasıl bir insan olması gerektiğini anlatan Ekmeleddin İhsanoğlu, "Yaşadığımız coğrafyayı iyi bilen, BM’nin nasıl çalıştığını bilen, Avrupa’yı bilen, Amerika’yı bilen, Rusya’yı bilen birisi olması lazım" dedi.
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Sakarya’nın Serdivan ilçesinde kanaat önderleriyle bir araya geldi. Ekmeleddin İhsanoğlu, yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanı devletin başkanıdır. Türkiye Cumhuriyetinin bütünlüğünün temsilcisidir. Yani milletten ve Cumhuriyetten bahsediliyor. Bunun temsilcisi olarak vazifelendiriliyor. Bütünlüğünün yani bir kısmının değil. Ona oy verenin değil, bir de ona oy vermeyenlerin temsilcisidir. Türkiye Cumhuriyetinin ve milletinin bütünün temsilcisidir. Cumhurbaşkanı Bütün partilerle iyi olan, bütün partilerle mesafesi iyi olan bir partiyi tercih etmeyen ve bütün milleti kucaklayan kimseyle kavgası olmayan ama prensiplerine sadık, anayasaya sadık milletin değerleriyle evrensel değerleri şahsında birleştirebilen ve herkese gülen yüzle bakan birisi olmaladır. Mühim olan Çankaya’ya taşıyacak ismi Türkiye içerisinde huzuru sağlayacak, Türkiye’nin dışında genel itibarını sağlayacak birisi olmalıdır. Yaşadığımız coğrafyayı iyi bilen, BM’lerin nasıl çalıştığını bilen, Avrupa’yı bilen, Amerika’yı bilen, Rusya’yı bilen birisi olması lazım. Ben 9 seneden beri İslam İşbirliği Genel Sekreterliği olarak bütün bu ülkelerin devlet başkanlarıyla, hükümet başkanlarıyla hep yakın münasebette oldum. Bildiğiniz üzere aldığım taktirler bu devletlerdendir. Çünkü ben bunlarla kavga etmedim, ben bunlarla hep çözüm aradım. Hakkın izniyle, halkın desteğiyle eğer beni bu göreve seçerseniz ben bu problemleri çözmek için sizlere söz veriyorum” dedi.
Konuşmaların ardından basına kapalı soru cevap kısmına geçildi. Partililerin sorularının ardından İhsanoğlu iftarını açtı.
(İHA)