Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim turları kapsamında Gaziosmanpaşa’yı ziyaret etti. İhsanoğlu’nun ziyareti sırasında Berkin Elvan’ın ölümünü protesto eden bir grupla partililer arasında arbede çıktı.
CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Rumeli, Balkan, Trakya Kültür ve Tanıtım Günlerine katıldı. İhsanoğlu, burada stant açan vatandaşları ziyaret edip sohbet etti. İhsanoğlu Feshane’den çıkacağı sırada yazdığı kitabı satan bir engelli vatandaşın yanına uğradı. İhsanoğlu, engelli vatandaşla bir süre sohbet ettikten sonra kitap aldı.

BERKİN ELVAN PROTESTOSU GERGİNLİĞE NEDEN OLDU
Feshane’yi gezen İhsanoğlu’nun bir sonraki durağı ise Gaziosmanpaşa oldu. İhsanoğlu burada CHP’li ve MHP’liler karşılarken, bir grup da otobüsün önünü keserek Berkin Elvan pankartı açtı. Bir süre otobüsün önünde “Berkin Elvan ölümsüzdür” şeklinde slogan atan gruba İhsanoğlu el sallayarak karşılık verdi. Sakin başlayan karşılama, grubun otobüsün önünü açmaması üzerine yerini gerginliğe bıraktı. Partililer ile grup arasında başlayan tartışma kısa süreli arbedeye neden oldu. Yumruk ve tekmeler havada uçuşurken, gerginliğin daha da tırmanmasını araya giren diğer partililer engelledi. Arbedenin sona ermesiyle birlikte İhsanoğlu, Gaziosmanpaşa Meydanı’nda vatandaşları selamladı. Seçim otobüsün üzerine çıkan İhsanoğlu, burada yaptığı konuşmada vatandaşlardan sandığa ve oylarına sahip çıkmalarını istedi.

“OYLARINIZI ŞİŞKO KEDİLER YEMESİN”
Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim yarışının adil gerçekleşmediğini belirterek, “Oylarınızı sakın ha karanlık eller, şişko kediler, fareler yemesin. Bu seçim biçilmiş kaftan olarak birisinin vücuduna göre yapılmaya çalışılıyor ama milletin iradesi, sizin iradeniz bu senaryoyu bozdu. Seçim için 30 gün sınırlama getirdiler. Eşit olmayan bir şartta devletin bütün imkanlarını tepe tepe kullandılar ama bu millet yarın bunun cevabını sandıkta verecektir” dedi.
İhsanoğlu, yaptığı konuşmanın ardından seçim otobüsü üzerinde Türkiye Büyük Millet Meclis Başkan Vekili Meral Akşener ile birlikte vatandaşlara karanfil atarak ilçeden ayrıldı.
(İHA)