Dışişleri Bakanlığından, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) makamlarının, DEAŞ’la mücadelede ağır yaralanan ve Irak’ta tedavi imkanı bulunmayan IKBY güvenlik kuvvetleri mensuplarının tedavisi için yaptığı yardım çağrısıyla ilgili açıklama yapıldı.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, şunlar ifade edildi:
“IKBY makamları, Ağustos ayında Erbil’de kain diplomatik misyonlara DEAŞ’la mücadelede ağır yaralanan ve Irak’ta tedavi imkanı bulunmayan IKBY güvenlik kuvvetleri mensuplarının tedavisi için yardım çağrısında bulunmuştur. Ülkemizin IKBY ile ilişkileri ve DEAŞ’la mücadeleye atfettiği önem çerçevesinde, sözkonusu yardım çağrısına olumlu yanıt verilmesi uygun bulunmuştur. Bu kapsamda, DEAŞ’la mücadelede yaralan 60 IKBY güvenlik kuvveti mensubu refakatçileriyle birlikte Türkiye’ye getirilmiştir. Sözkonusu yaralıların tedavilerine Ankara’daki kamu hastanelerinde başlanmıştır. Yaralıların tüm ulaşım ve tedavi masrafları ülkemizce karşılanmaktadır.
Terörün her türlüsüne karşı yürütmekte olduğumuz yoğun mücadele ile bölgemizde barış ve istikrarın tesisi için sarfettiğimiz çaba çerçevesinde, uluslararası ve bölgesel aktörlerle gerek askeri, gerek insani alanda işbirliğimiz kesintisiz sürdürülecektir.”
(İHA)