Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, spiker Sedef Kabaş’ın gözaltına alınması ile ilgili, "Tuzun koktuğu nokta. Bu bir tehdittir, sindirmedir, korkutmadır" dedi.
MHP Grup Başkanvekili Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk çetesinin özgürlükleri, hukuku, demokrasiyi çaldığı bir yıl olduğunu söyledi. Gazetecilere beraberinde getirdiği hediye paketlerini dağıtan Vural, “Bunlar, yeni Türkiye’nin yeni yıl hediyeleri” ifadesini kullandı. Hediye paketlerinin içinden üzerinde ‘Yeni sana hüsran’ yazılı bir milli piyango paketi, uyku maskesi, ağız bandı, kulak tıkacı, plastik kelepçe, kuru soğan, çeyrek simit ve bir adet zeytin çıktı. Vural, gazetecilerin spiker Sedef Kabaş’ın bir sosyal paylaşım mesajından dolayı gözaltına alınması ile ilgili soruları üzerine, “Tuzun koktuğu nokta. Bu bir tehdittir, sindirmedir, korkutmadır” cevabını verdi.
HSYK’nın 4 savcı ile ilgili görevden uzaklaştırma kararını ise Vural şöyle değerlendirdi:
“Bu savcının altına trilyonluk arabayı veren kimdi? Savcıya oğlunu aracı olarak gönderen, ondan medet uman kimdi? Aradığımız hukuk, adalet, tarafsız yargı Türkiye’nin ihtiyacıdır. AKP yargıyı siyasallaştırarak kendi anlayışını millete zorla kabul ettirmek istiyor.”
Vural, 4 eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu’nun 5 Ocak’ta vereceği kararla ilgili bir soru üzerine ise, Meclis soruşturmasına konu olan rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının yeniden açılması gerektiğini kaydetti. TBMM’nin 4 bakanı Yüce Divan’a göndermesi gerektiğini söyleyen Vural, “Yüce Divan’da 17-25 Aralık süreciyle ilgili 4 bakanla ilişkili olan, koordine eden kimse ona kadar gitmeli. Yargıya müdahale eden zihniyet dahil olmak üzere yargılama yapılmalıdır” ifadesini kullandı.
(İHA)