CHP Genel Başkan adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kurultaya yürüyerek geldi. İnce, “Bana oda ayırmışlar. Odaları iade ediyorum. Ben tatile gelmedim ki buraya. Millet nasıl duruyorsa ben de öyle dururum” dedi.
CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 18. Olağanüstü Kurultay’ın yapıldığı ATO Congresium’a giriş yaptı. ATO Congresium salonuna yürüyerek gelen İnce, kurultayın gerçekleştirileceği ATO Congresium’a girmeden önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Bütün büyük yürüyüşlerin bir adımla başladığını sözlerine ekleyen İnce, “Bugün bunun ilk adımını atıyoruz. Bu büyük yürüyüşün sonu Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıdır. Bu büyük yürüyüş 65 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi özlemini gidermek içindir. Ben bu partiyi iktidar yapmak için yollara düştüm. Fakat grup toplantısını Tandoğan meydanında, kurultayına düğün salonunda yapan bir parti. İşte bunun için ben genel başkanlığa adayım. Halkından korkan bir parti olamaz. Halk olacak sandığa gelecek” diye konuştu.
Kendisine oda ayırdıklarına dikkat çeken İnce, şöyle devam etti: “Bana oda ayırmışlar. Odaları iade ediyorum. Ben tatile gelmedim ki buraya. Millet nasıl duruyorsa bende öyle dururum. Divan’a benim temsilcimi almayacaksın, içeriye afişimi astırmayacaksın, her türlü genel merkezin imkanlarını kullanıp beni dışlattıracaksın, salonu sabah 5’te dolduracaksın sonra diyeceksin ki sana VİP oda verdim. Ne yapayım ben odayı tatile mi geldim. Milet nerdeyse ben de orada dururum.”
18. Olağanüstü Kongrenin yapılacağı salona yürüyerek gelen İnce, dışarıda kendisini bekleyen partililere el salladı. Partililer ise İnce’ye, alkışlar ile destek verdi.
(İHA)