CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Kurultayda kendisine oy veren 200 delegeye "ikiyüzlüler" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Sana oy verenler de yeniden milletvekili olurum diye oy veriyor. Ben de öyle derim o zaman” dedi.
Kurultay’ın ardından partisinin il başkanlıklarını gezme kararı alan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Bolu İl Başkanlığını ziyaret etti. Toplantı salonuna alkışlar eşliğinde giren İnce’yi, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, İl Başkanı Kazım Karsu ve partililer karşıladı. Genel başkanlığa adaylığı süresince kendisine en büyük desteği veren Bolu Milletvekili Tanju Özcan’dan övgüyle bahsederek konuşmasına başlayan İnce, “Siyasette bir büyük yolculuğa çıkarken aşkı da görürsünüz, ihaneti de görürsünüz ama hemen yanı başınızda var olan, size destek olan, sizinle birlikte bu büyük yolculukta olan insanlar vardır. Bolu Milletvekilimiz, sevgili kardeşim Tanju Özcan da bu büyük yolculukta beni hiç yalnız bırakmayan, hemen yanımda duran arkadaşımdır. Kendi aranızda siyasi tartışmalar yaşayabilirsiniz. Rakipleriniz olabilir. Onlarla ilgilenmiyorum ama Tanju Özcan, Bolu’nun çağdaş Köroğlu’sudur. Bundan emin olun” diye konuştu.

ÇARŞI’YA DESTEK
Gezi eylemleri sırasında gözaltına alınan Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı üyesi 35 kişi için, "hükümeti yıkmaya teşebbüs" suçundan müebbet istenmesine tepki göstererek Çarşı’ya destek veren İnce, “Sınavlarda çocuklarımızın soruları çalındı. Hazineden paramız çalındı. Sandıklarda oylarımız çalındı. En son baktık ki akşam mahallemiz çalınmış. Mahallemizi bile çalıyorlar. İşte böyle her şeyin çalındığı bir ortamda IŞİD’e ‘unsur’ diyen, kafa kesen teröristlere ’terörist’ diyemeyen bir iktidar, Çarşı’ya ’darbeci’ diyor. Çarşı, darbeye karşı bir kere. Dik duran, muhalif olan herkesi darbecilikle suçlayan bir iktidar var. Hırsızlık onlarda, yağma onlarda, darbe paranoyası onlarda. Ne darbe ortamı var ne de darbeye niyetlenen birileri var. 14 tane meşale ile darbe mi olur? Ne bulmuşsun, 14 tane meşale. 14 tane meşale ile Çarşı Grubu Türkiye’de darbe mi yapacak? Bunlar paranoyadan başka bir şey değildir. Bunlar AKP’ye muhalif olan, AKP’nin icraatlarından rahatsız olan insanları susturmak için, sindirmek için ortaya attıkları, gündemi değiştirdikleri konulardır. Böyle bir Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin umut olması lazım; insanların gönlüne girmesi lazım” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NU ELEŞTİRDİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugünkü bir röportajında kendisine oy verenleri aşağılayan ifadeler kullandığını savunan İnce, “Bakın bugün Genel Başkanın röportajını okuyunca üzüldüm. Bunu paylaşmayacağım da ne olacak? Ben partimi tartışmak istemiyorum. Ben tabii ki AKP’yi eleştirmek istiyorum. AKP’yi yıkmak istiyorum ama partimde de yanlış gördüğüm şeyleri söylemeden duramam. Bugün röportajı okuyunca üzüldüm. Sabahtan beri ona üzülüyorum. Aynen şöyle diyor Sayın Genel Başkan, ‘Zaten 300 kişi belediye meclisine aday olmuştu. Listelere konulmadığı için Kurultay delegelerinden, onlar küskündü, kırgındı. Zaten 300 kişi böyleydi.’ Bana oy verenleri aşağılıyor. Yani, ‘Koltuk için oy vermediler’ diyor. Peki, Sayın Genel Başkan, milletvekillerinin ve parti meclisinin oy kullandığı sandığa bir bak da önce, kimin o koltuk için oy kullandığını daha rahat görürsün. Bu mantık doğru değil. Bu delegeyi aşağılamaktır. Seçmeni aşağılamak, delegeyi aşağılamak aynı şeydir. Hani ‘elitist’ diyor ya Genel Başkan, aha sana elitist mantık işte. Makarnacı, kömürcü diye seçmeni aşağılayan bir yapı var Türkiye’de. İşte makarna veriyorlarmış, kömür veriyorlarmış, AKP’ye oy veriyormuş insanlar. Bu seçmeni aşağılayan mantıkla delegeyi aşağılayan mantık aynı mantıktır. Bu mantıktan iktidar çıkmaz. Belediye meclisine aday yapılmamışlar. Kızmışlar genel merkeze, bana oy vermişler. Makam peşinde olan insanlar bana oy verenler. Öyle diyor. Sayın Genel Başkan, milletvekillerinin parti meclisinin yüksek disiplin kurulunun sandıklarını çık, onları bir kenara bırak, delegelerin sandığına baktığımızda kimin önde olduğunu görürüz. Bu doğru değil. Yani parti meclisini, milletvekillerini koltuk peşinde mi diye suçlayacağız? Bu doğru değil. Böyle bir yaklaşım doğru değil” ifadelerini kullandı.

"ONLAR DEMOKRAT DEĞİL"
Kılıçdaroğlu’nun 200 delegeye "ikiyüzlü" demesini de sert dille eleştiren Muharrem İnce, şöyle konuştu:
“İkinci bir yaklaşım. ‘İmza verip oy vermeyenler ikiyüzlüdür’ diyor. Ne kadar yanlış. İnsanları imzaya zorlayan şey nedir? Buna bakmamız lazım. Bence insanları zorla imza attırmaya getiren bu mantığı terk etmemiz lazım. Ben bunu bütün partiye önereceğim. Her tarafı gezeceğim ve söyleyeceğim. Önerim şu; her önüne gelen genel başkanlığa aday olamasın. Tamam, doğru. En az 50 imza ile aday olunsun. Buna katılıyorum ama en çok da 100 imza olsun. 100’ün üzerinde de imza olmasın. O zaman baskı olmaz. O zaman insanlara, ‘Gel sen de zorla imza at’ diye baskı olmaz. Bu zulüm düzeninden kurtulmak istiyorsak, bu eşkıya düzeninden kurtulmak istiyorsak kendimizi düzeltmeliyiz. Doğru okuyacağız. Ne demek yani, ’Muharrem İnce’ye oy verenler, belediye meclisine aday yapılmadı diye oy veriyor.’ Sana oy verenler de yeniden milletvekili olurum diye oy veriyor. Ben de öyle derim o zaman. Bu doğru değil. Kimse partinin delegesini aşağılayamaz. Hiç kimse. Ben, genel başkan, siz, bir başkası, hiç kimsenin bunu aşağılamaya hakkı yok. Neden ikiyüzlü olsunlar? Ne yapsın insanlar. Zorla genel başkan yardımcısı geldi. Zorla insanlardan imza aldılar. O kişi de sandığa gidince dedi ki, ‘Benden imzayı zorla aldınız ama ben oyumu Muharrem İnce’ye vereceğim’ dedi. O kişi ikiyüzlü değil. O baskıyı ona yapanlar ikiyüzlü. Onlar demokrat değil. Tek tek 81 vilayeti gezeceğim. Bu şarkı burada bitmez. Bu şarkıyı devam ettireceğiz. Partinin iktidar olması için, bu partinin 6 okunu göndere dikmek için, başbakanlığa dikmek için elimden geleni yapacağım. Bu seçimde de Kemal Kılıçdaroğlu’nun başbakan olması için elimden geleni yapacağım. Kurultay bitmiştir. Şimdi partiyi iktidara taşımak lazım ama yanlış gördüğüm şeyleri de hiç hatır, gönül yapmam. Kim seçmene hakaret ederse de karşısında beni bulur.”
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, gazetecilere yaptığı açıklamalardan sonra partilileriyle uzun süre toplantı yaptı. İl Başkanlığında yüzlerce kişi, Muharrem İnce’ye isteklerini ve şikayetlerini iletti.
(İHA)