Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ve Suriye’de oynanmak istenen oyuna izin vermeyeceklerini söyledi.
Konya’da toplu açılış töreninde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Irak koalisyonu içinde yer almak istediğini belirterek, “Türkiye’yi istemiyorlarsa B planımız devreye girer. O da olmuyorsa C planımız devreye girer. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir kabile devleti değildir” dedi.

CLINTON’A SERT TEPKİ
Seçilirse YPG’ye silah desteğine devam edeceklerini söyleyen ABD Başkan Adaylarından Clinton’ı da sert sözlerle eleştiren Erdoğan “Yazıklar olsun. Senin NATO’da ortağın PYD mi, senin NATO’da ortağın YPG mi, yoksa Türkiye mi?” diye sordu.

"KAÇACAK DELİK ARAYACAKLAR"
Mağdur edebiyatıyla darbe girişiminin üstünün örtülmesine müsaade etmeyeceklerini de bir kez daha vurgulayan Erdoğan, FETÖ’yle mücadeleye ilişkin, “Kaçacak delik arayacaklar. Şimdi yeni uygulamalar geliyor. Birkaç hafta içinde göreceksiniz” dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde başkanlık sistemi de vardı. Milletin başkanlık sistemi istediğini belirten Erdoğan, “Ben de diyorum ki siyasi partilerimize, gelin millete götürelim. Milletim bu işe evet diyorsa adımı atalım” ifadelerini kullandı.
(İHA)