Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, IŞİD’e karşı savaşta Esad’ın müttefikleri olamayacağını dile getirdi.
Fransız Büyükelçilerle gerçekleştirdiği toplantıda konuşan Hollande, Suriye’de IŞİD’e karşı savaşan “muhalif güçlerin” desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Hollande Esad’ın IŞİD’e karşı savaşta müttefikleri olamayacağını dile getirerek, “Esad teröre karşı savaşta müttefikimiz olamaz. İki barbar güç arasında seçim yapmayız” dedi.
IŞİD’e karşı savaşta Irak’a destek vereceklerini belirten Hollande, Irak’ta IŞİD’e karşı savaşan güçlere gerekli yardımın yapılacağını dile getirdi. Hollande uluslararası kamuoyuna da seslenerek, “IŞİD ile savaşta uluslararası kamuoyu muhalif savaşçılara kanat germeli” dedi.
Hollande Rusya’nın Ukrayna sınırından asker soktuğu yönündeki iddialar hakkında da açıklamalarda bulundu. Rusya’nın sınırdan asker sokma durumunun kabul edilemez olduğunu belirten Hollande, “Eğer Rusya tansiyonu arttırırsa Avrupa’nın yaptırımları artarak devam edecektir. Ben bunun gerçekleşmesini istemiyorum. Çünkü bu durum ne Rusya’nın ne de bizim yararımıza olur” dedi. Son olarak Libya’daki iç karışıklıklar hakkında konuşan Hollande, BM’yi Libya’daki durumun kaosa dönüşmemesi için göreve çağırdı. Hollande açıklamasında, “Benim bugünkü en büyük kaygım Libya. Eğer biz bir şey yapmazsak, terörizm tüm coğrafyada yayılacak” dedi.
(İHA)