Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’ın İskenderun ilçesinde belediyenin düzenlediği 30 bin kişilik iftar yemeğine katıldı.
Hatay’da Antakya mitingi sonrası helikopterle İskenderun’a gelen Başbakan Erdoğan, coşku ile karşılandı. Başbakan Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da eşlik etti. Sivil vatandaşların polis giriş noktasından etkinlik alanına geçiş yapan Bakan Yıldız, vatandaşlar ile hatıra fotoğrafı çektirip ayaküstü sohbet etti. Etkinliğin düzenlendiği Atatürk Anıtı alanında Sahil Güvenlik feribotları ve Özel Harekat Timleri ile güvenlik önlemleri aldılar. İftar programına iş ve sanayi dünyasından birçok isim ile Hatay’ın ilçe belediye başkanları katıldılar.
Halk ile bir arada iftarını açan Başbakan Erdoğan, daha sonra platform alanına geçerek halka hitaben bir konuşma yaptı. Sona eren programın ardından Başbakan Erdoğan, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan ve Bakan Taner Yıldız, helikopterle İskenderun’dan ayrıldılar.
(İHA)