Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manual Garcia Margallo ve İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile telefonda görüştü.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, dün gece İspanya Dışişleri Bakanı Margallo ve İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson ile birer telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Diplomatik kaynaklardan görüşmeye ilişkin alınan bilgiye göre, İspanya Dışişleri Bakanı Margallo’nun talebi üzerine gerçekleşen görüşmede, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunularak, ikili ve bölgesel konular ele alındı. Görüşmede ayrıca, önümüzdeki döneme ilişkin ziyaret takviminin de gündeme geldiği öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson’ın talebi üzerine gerçekleşen telefon görüşmesinde ise Bakan Johnson, Cerablus operasyonunun başarılı bir şekilde icra edilmesi nedeniyle Bakan Çavuşoğlu’nu tebrik etti. Bakan Çavuşoğlu’nun da İngiliz muhatabına sözkonusu operasyon hakkında bilgi verdiği öğrenildi.
Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, İngiliz Bakan Johnson’ın, 20 Ağustos’ta Gaziantep’te gerçekleştirilen hain terör saldırısını kınayarak hayatını kaybedenler için tekrar taziye dileklerini iletti.
Öte yandan, görüşmede, ayrıca terörle mücadelede işbirliğinin öneminin vurgulandığı, bu bağlamda mevcut işbirliğinin güçlendirilmesi konusunda mutabık kalındığı öğrenildi.
(İHA)