Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dilovası Belediyesi tarafından Ramazan etkinlikleri kapsamında Tavşancıl sahilinde gerçekleşen iftar programına katıldı. Programda konuşan Bakan Işık, "İsrail artık bir terör devleti haline geldi" dedi.
Dilovası Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği iftar programlarının finali muhteşem oldu. Programa Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, eski AK Parti Milletvekili Eyüp Ayar, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, STK temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları, esnaf ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda konuşan Bakan Işık, artık Gazze’deki olayın bir soykırım haline geldiğini belirterek, "İsrail artık bir terör devleti haline geldi. Filistin de Gazze de Suriye de Irak da diğer İslam coğrafyasında Müslüman kardeşlerimiz acımasızca katledilmektedir. Artık Gazze’deki olay devlet terörüne dönüştü. Bu bizleri derinden üzüyor. Bir an önce bu vahşetin, katliamın sona ermesini istiyoruz. İnşallah bu Ramazan Bayramı buna bir vesile olur. Dünyada barışın, kardeşliğin, huzurun tesisine Rabbim Ramazan Bayramı’nı vesile kılar. Değir bir taraftan da seviniyoruz, ülkemizde çok güzel işler yapılıyor. İlerleyen zamanlarda artık Tavşancıl’ın ve Dilovası’nın artık bir köprüsü olacak. Artık Boğaz manzarasında yemek yemek için İstanbul’a gitmeye gerek kalmayacak. Dilovası Köprümüzün ayakları yükselmeye başladı. Aralık ayında köprü tamamen bitmiş olacak ve hizmetinize açacağız. Bu hizmetlerin devamını görebilmemiz için sizler 10 Ağustos’ta bir kez daha sandığa gideceksiniz. Türkiye’nin istikrarına ve geleceğine bir tercihte daha bulunacaksınız. Dilovası’nın Kocaeli’nin oy rekorunu kırmasını istiyorum. Yüzde 80’in üstünde bir rekor oy ile Başbakanımıza buradan bir selam gönderelim, sahip çıktığımızı yeniden ispatlayalım. Ben buna inanıyorum, Dilovası kendine hizmet edeni unutmaz” ifadelerini kullandı.
İftar sonrası bir konuşma yapan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ise, “Dilovası’nın her mahallesinde, her köyünde her akşam iftarlar gerçekleştirdik. Bu son finali de böyle leziz bir ortamda sizlerle beraber yapmak istedik. Belediyecilik sadece yol yapmak, park yapmak değil, böyle bir ortamda sizlerle de bir araya gelmektir. Şunu da belirtmek isterim ki; böyle havada, deniz kıyısında iftarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu birlikten beraberlikten geçiyor. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Maalesef İslam coğrafyasında Müslüman kardeşlerimiz, soydaşlarımız acımasızca katledilmektedirler. Tek suçları insan olmak, Müslüman olmaktır. Bugün Gazze, Doğu Türkistan, Irak, Afganistan gibi Birçok İslam coğrafyasında Müslüman kardeşlerimiz katlediliyor ve zulme maruz kalıyorlar. Biz onlara destek verelim, onların dertlerine ortak olalım. Bu zulüm bitecek. Zulüm ile abat olunmaz” dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Başkan Toltar, “Önümüzde bir süreç var. 10 Ağustos önemli bir süreç. Türkiye için bir dönüm noktası. Daha kalkınmış bir Türkiye için, çocuklarımızın geleceği için Başbakanımıza, Cumhurbaşkanı Adayımıza sahip çıkalım” diye konuştu.
(İHA)