GÜMÜŞHANE (AA) - İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, yapamayacakları, kaynağını bulamayacakları hiçbir vaatte bulunmayacaklarını söyledi.

Yılmaz, partisinin Gümüşhane Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Gümüşhane İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, siyasi partiler arasındaki işbirliğini öngören kanun teklifini eleştirdi.

Türkiye'nin çok önemli sorunları olduğunu savunan Yılmaz, sorunların ne olduğuna herkesin kendi penceresinden bakarak anlam yüklediğini belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in seçimlere tek başına gireceğini ve ilk seçimde Cumhurbaşkanı seçileceğini ifade eden Yılmaz, bu durumun kendilerini korkutmadığını anlattı.

Zorluklarla mücadele etmek için var olduklarını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Zor olanı hemen çözeriz ama imkansız biraz zamanımızı alır. Biz imkansızı başarmak için yola çıktık. Toplumun her kesiminin şikayet ettiği geçim sıkıntısı, işsizlik ve bunun yansıması olarak aileler arasındaki geçimsizlik, parçalanma, çocuklara yapılan cinsel istismarlar... 'Bütün bunlarla ilgili İYİ Parti acaba ne düşünüyor, ne yapacak?' diye bir beklenti var. Bu soruların cevabı seçim bildirgemizin içinde yer alacak. Vaatlerimizin ne olduğu, maliyeti, hangi ekonomik kaynaktan nasıl bulacağımızı sizlerle paylaşacağız. Yapamayacağımız, kaynağını bulamayacağımız hiçbir vaatte bulunmayacağız."

Yılmaz, parti olarak ekonomik kaynakların etkin kullanılması için gerektiğinde özelleştirme yapılmasına karşı olmadıklarını söyleyerek şunları kaydetti:

"Ama özelleştirme sonucunda ortaya çıkan durumda, özel sektörün tekelleştirilmesini istemiyoruz. Şu anda Türk tarımı büyük yabancı sermaye ile çok etkilenmiş vaziyette. Kredi, üretim, satış, pazarlama açısından yabancı sermaye ile çok içli dışlı. Yabancı sermaye ülkemizde tarım sektörü üzerinde çok etkin. Biz o nedenle tarımda cari açık veriyoruz. Bunun üstesinden gelebilmek için piyasada rekabeti sürdürmemiz lazım. Bu nedenle yabancı sermaye karşısında şeker fabrikalarının yaşatılması ve iyileştirilmesi lazım."

Kongreye CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç ile İYİ Parti'nin bazı il başkanları katıldı.

Konuşmaların ardından mevcut başkan Ali Ateş başkanlığındaki tek listeyle seçime gidildi.